Home

Achtergrond 353 x bekeken

Lamme helpt blinde in volksbuurt

Mensen met fysieke of sociale beperkingen zijn in volksbuurten vooral op elkaar aangewezen.

Dat blijkt uit onderzoek naar de sociale samenhang in achterstandswijken waarop sociologe Lilian Linders vrijdag promoveert aan de Universiteit van Tilburg.

Linders deed onderzoek in een Eindhovense volksbuurt. Zij constateert dat de sociale relaties in dergelijke buurten de afgelopen jaren aanmerkelijk losser zijn geworden. De samenstelling van de bevolking is diverser dan vroeger en de bewoners hebben een minder hechte band met hun buurt.

Toch zijn bewoners nog wel degelijk bereid elkaar te helpen als dat nodig is. Het zijn evenwel niet de sterkste schouders die de zwaarste lasten dragen, aldus Linders. Mensen die voor anderen klaarstaan, zijn vaak degenen die ook zelf hulpbehoevend zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.