Home

Achtergrond 1 reactie

LTO wil vaart maken met vaccineren

Landbouworganisatie LTO is blij dat het einde van de ruimingen in zicht is op de bedrijven waar Q-koorts is vastgesteld.

Voordat deze zomer echt een andere weg kan worden ingeslagen, moeten alle melkgeiten en -schapen voor 1 juni volledig zijn ingeënt.

Jeannette van de Ven, voorzitter van de vakgroep LTO Melkgeitenhouderij, roept de geiten- en schapenhouders dan ook op om alles in het werk te stellen zodat hun dieren zo snel mogelijk kunnen worden ingeënt. Zodra dat is gebeurd, is het grootste risico van verdere verspreiding van de ziekte bij dieren weggenomen, stelt ze.

Van de Ven geeft aan dat veehouders snakken naar meer duidelijkheid "na deze uiterst lastige periode waarin ze niet meer wisten waar ze aan toe waren''. Ze is blij met de intenties van de demissionaire bewindslieden. "Er worden nu in elk geval stappen gezet in de goede richting, al had ik ze liever concreter gezien met minder slagen om de arm. Want de problemen zijn, zeker voor de bijna tachtig bedrijven waar Q-koorts is geconstateerd, nog lang de wereld niet uit.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    p

    en hoe zit het met het enten van besmette bedrijven ?die mogen toch nooit meer fokken !!
    dus heeft enten toch geen zin voor deze bedrijven ruim ze dan allemaal op op deze bedijven . zo worden ze nog eens extra gestraft!!

Of registreer je om te kunnen reageren.