Home

Achtergrond

LTO dringt aan op snel vaccineren tegen Q-koorts

Het is nu zaak zo snel mogelijk alle melkgeiten en -schapen te vaccineren tegen Q-koorts.

Dat zegt Jeannette van de Ven, LTO-voorzitter van de vakgroep Melkgeitenhouderij, in reactie op de aanpassingen van de Q-koortsmaatregelen die de ministers Klink (Volksgezondheid) en Verburg (landbouw) hebben aangekondigd.

Volgens Van de Ven komt het einde in zicht van het ruimen van dieren: "Dit is de belangrijkste ommekeer in het beleid dat toe nu toe is gevoerd." Zij vindt dat met vaccinatie de ziekte moet worden ingedamd. De ministers houden in hun besluit volgens haar nu nog te veel slagen om de arm.

Van de Ven roept melkgeiten- en melkschapenhouders op om alles in het werk te stellen voor een snelle vaccinatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.