Home

Achtergrond 156 x bekeken

Kritiek teeltpartijen op Greenports

Greenports Nederland moeten meer rekening houden met tuinders die niet direct bij een dergelijk groot tuinbouwcluster betrokken zijn.

Volgens de teeltpartijen zijn ze onvoldoende betrokken bij de netwerkorganisatie. "Op zich is dat logisch, want in onze visie zijn die bedrijven ingebed in het landelijk gebied", vindt Jan Roefs, vollegrondsvoorzitter van LTO. Tiny Aerts, ZLTO-belangenbehartiger voor de glastuinbouw, merkt tevens op dat in de communicatie weinig rekening wordt gehouden met tuinders buiten Greenports. "Kleine clusters worden satellieten genoemd, waarom spreken we niet gewoon van één Greenport Nederland?" Ondanks de aanmerkingen stemden alle sectorpartijen in met de financiering van de Greenports van een jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.