Home

Achtergrond

Koperdieven Roemenië brengen levens in gevaar

Drie tieners hebben het leven van duizenden metroreizigers in de Roemeense hoofdstad Boekarest in gevaar gebracht door beveiligingskabels tussen twee metrostations te verwijderen. Ze wilden de koperhoudende kabel verkopen. Dat meldden de Roemeense televisiezenders PRO TV en Antena 3.

De drie werden bij toeval betrapt door de politie. Op dat moment hadden ze al honderden meters kabel aan stukken gesneden en klaargelegd voor transport en verkoop. De buit zou de jongemannen tussen de 500 en 1.000 euro hebben opgeleverd.

Een beveiligingskabel moet voorkomen dat het elektriciteitsnet van de metro oververhit raakt. Volgens een woordvoerder van de metro zijn duizenden reizigers aan een ramp ontsnapt door de snelle interventie van de politie. De oververhitting van de kabel zou uiteindelijk geleid hebben tot explosies in het metrostelsel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.