Home

Achtergrond 2 reacties

Koopmans: fijnstofbeleid moet er komen

Een beleid voor de uitstoot van fijnstof door de veehouderij moet er zo snel mogelijk komen.

Het is waardeloos dat dit beleid er nog niet is. Dat zei Ger Koopmans, Tweede Kamerlid voor het CDA, gisteren tijdens de jaarvergadering van de vakgroep Pluimvee van de LLTB en de NOP-kring Limburg in Baexem.

Koopmans gaat de komende tijd met het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu overleggen om zo snel mogelijk een fijnstofbeleid te krijgen. "Het is merkwaardig dat er nog maar één systeem voor het verminderen van de uitstoot van fijnstof erkend is. Bovendien blijkt uit onderzoek dat fijnstof alleen een probleem vormt bij de verbranding van diesel", stelt hij.

Het is volgens het CDA Tweede Kamerlid belangrijk dat de productschappen blijven bestaan in de toekomst. "De nieuwe regering zal gaan kijken naar het aantal instituten. Van een aantal hakt zij de kop af. Productschappen zijn belangrijk voor het uitvoeren van collectieve onderzoeken voor de sector. Laten we er daarom voor zorgen dat de productschappen blijven. Zij moeten misschien wel afslanken of goedkoper werken", vindt Koopmans.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jefke

  Niet alleen landbouw stoot fijne stof uit over welke fijnstofdeeltejs praten we boven of onder de 2.5 vanuit rotterdam, rurhgebied komt ook veel fijn stof mheb ik via milieuorganisatie vernomen

 • no-profile-image

  Harm

  Als uit onderzoek blijkt dat fijnstof alleen een probleem vormt bij verbranding van diesel, waarom moet er dan beleid worden gemaakt tav de landbouw?
  Of bedoeld Koopmans het gebruik van dieselmotoren.
  Beleid maken betekend regels maken. En dat betekend weer meer ambtenaren aan het werk houden en de papierbult groter maken.
  Papier produceren is het enige wat Den Haag kan.

Of registreer je om te kunnen reageren.