Home

Achtergrond

Klimaatrisico overdreven in filmpje overheid

Een paar reclamefilmpjes van de Britse overheid overdrijven de dreigingen van klimaatschommelingen.

Dat heeft de officiële Britse toezichthouder, de Autoriteit Reclame Richtlijnen (ASA), woensdag laten weten. Daarmee mogen twee filmpjes van het Britse ministerie van Energie en Klimaatswijziging (DECC) niet meer uitgezonden worden.

De filmpjes werden gemaakt voor een campagne in 2009. Ze waarschuwen er vooral voor dat ,,extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen, hittegolven en stormen, zich steeds vaker en heviger gaan voordoen''. Tegen deze propaganda zijn meer dan negenhonderd klachten ingediend. De ASA heeft bepaald dat de klachten steek houden. Dat komt omdat de verwachtingen van het internationale klimaatpanel (IPCC) onzekerheden bevatten, die echter helemaal niet zijn terug te vinden in de voorstelling van zaken in de filmpjes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.