Home

Achtergrond 163 x bekeken

Kinderen proefscholen beginnen nu aan Cito

Kinderen van ruim vijftig basisscholen uit de regio's Assen, Elburg, Roermond en Wijchen moeten er deze week aan geloven.

Voor de leerlingen uit groep 8 begint morgen de Cito-toets, die drie dagen duurt. De scholen doen mee aan een proef waarbij de toets een aantal weken werd uitgesteld. De meeste leeftijdgenoten maakten de eindtoets begin februari en hebben het resultaat al binnen.

Met de proef willen onder meer belangenorganisaties in het primair en voortgezet onderwijs te weten komen of de kinderen op de deelnemende basisscholen makkelijker doorstromen naar de middelbare school, omdat leraren langer de tijd hebben gehad ze kennis op het gebied van taal en rekenen bij te brengen. De resultaten van de proef moeten aan het einde van het jaar bekend zijn.

Circa 85 procent van alle scholen, ongeveer 6300 in totaal, neemt de Cito-toets af. Het resultaat bepaalt mede de studiekeuze voor het voortgezet onderwijs. Ook het advies van de leerkracht en de wens van de ouders en de leerling spelen een rol. Dit keer scoorden kinderen gemiddeld 535,8 punten. Hierbij hoort het advies van de gemengde theoretische leerweg (vroeger de mavo).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.