Home

Achtergrond

Keur aan hyacinten in keuringszaal

Wie deze week de keuringszaal van de KAVB betreedt, wordt onmiddellijk geconfronteerd met het feit dat de voorjaarsbloeiers in bloei komen.

De zaal is bezwangerd door de geur van de vele tientallen hyacintencultivars die zijn ingebracht. Zoals de inzending van Kapiteyn Speciale Culturen, die onder andere de gele Hyacinthus 'Yellow Attraction' showt, naast de rode H. 'Valentino' en de lichtblauwe H. 'Sky Planet'. Van Kampen is van de partij met een inzending nieuwelingen, waaronder de blauwe 9707-1 en de dubbele, witte snijhyacint 9704-03. N.J.J.

De Wit toont prachtige kwaliteit van de blauwe Hyacinthus 'Atlantic' die door de handel goed is opgepakt en uit de P-serie de hyacinten 'White Pearl', 'Pink Pearl' en 'Blue Pearl'. VOF Th. Pennings maakt goede sier met de grote Hyacinthus 'Blue Jacket', de oude bekende, rode H. 'Jan Bos' alsmede de roze H. 'Marconi'.

Chris van der Salm laat in de keuringszaal zien wat er uit de diverse kruisingen zoal te voorschijn kan komen. Grote hyacinten, kleine(re), alle mogelijke kleuren en zowel dubbel als multi flora. Een mooie presentatie. M.W.A. van Werkhoven laat de kwaliteit van H. 'Purple Beauty' zien, waarvan de naam anders is dan de kleur, want die is blauw. L.W.N. van der Poel kwam naar de keuring met enkele nieuwelingen zoals de roze/crème Hyacinthus onder nummer II 4-04, De vereniging Oriëntalis laat bijna perfecte kwaliteit zien van een aantal snijhyacinten waaronder de roze H. 'Prince Jewel', de grote nagels van de gele H. 'Ocean Delights' en de paarse H. 'Showmaster'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.