Home

Achtergrond

Keukenhof weer in bloei

De lente is in aantocht en de bollen gaan weer bloeien.

In de Keukenhof zijn die traditioneel elk jaar in groten getale te zien. Woensdag opent het park de deuren. Prinses Máxima is daarvoor uitgenodigd. De internationale bloemententoonstelling in Lisse is vanaf donderdag voor publiek geopend.

Het thema in de Keukenhof is dit jaar From Russia with love. "Rusland is reusachtig, prachtig en mysterieus, een bijzondere staat met een bijzonder verleden. Met name die aspecten willen we in de expositie tot uitdrukking brengen'', aldus de Keukenhof. Russische landschappen, tuinen en dieren zijn gebruikt als inspiratie voor de tentoonstelling.

Door dit thema verwacht de Keukenhof dit jaar extra veel Russische toeristen. "Het zullen er hopelijk nog meer gaan worden dan vorig jaar'', zei een woordvoerster. "Ook verwachten we veel toeristen uit de opkomende toeristenlanden China en Brazilië.'' De organisatie verwacht in totaal ongeveer 850.000 bezoekers uit alle delen van de wereld te trekken.

Omdat de voorjaarsbloei dit jaar wat later dan normaal is begonnen, staan nog niet alle bloemen volledig in bloei. "De sneeuwklokjes staan al wel vol in bloei en we verwachten dat de andere bloemen snel zullen volgen'', aldus de woordvoerster.

Het park is van 18 maart tot en met 16 mei voor publiek toegankelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.