Home

Achtergrond

Kamerlid op de bres voor Antarctica

De Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich zorgen over de gevolgen van de populariteit van Antarctica onder toeristen.

Welke effecten heeft het toerisme, ook het Nederlandse aandeel, op het witte continent, vraagt Esther Ouwehand (PvdD) het kabinet. Ze wil ook weten hoeveel vergunningen er sinds 2007 zijn verstrekt voor welke activiteiten.

Antarctica is een prachtig gebied en een van de laatste ongerepte plaatsen op aarde. Laten we het niet verpesten juist omdat we het zo graag willen zien, meent het Kamerlid. Ouwehand twijfelt of het gebied via de huidige internationale afspraken wel voldoende wordt beschermd. Zo zou de aanwezigheid van de mens de soorten die op Antarctica voorkomen, niet mogen verstoren, maar er is wel een landingsbaan aangelegd voor Airbusvliegtuigen. "Het gaat om een zeer kwetsbaar en uniek natuurgebied, één van de laatste stukjes wildernis die we hebben. We moeten zorgen dat Antarctica niet hetzelfde lot beschoren is als de rest van de aarde.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.