Home

Achtergrond

Kamer verklaart AOW-leeftijd controversieel

De Tweede Kamer heeft de plannen om de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar controversieel verklaard.

CDA en PvdA zeiden dinsdag tijdens een procedurevergadering dat ze eigenlijk best door willen met het plan voor een hogere pensioenleeftijd, maar ze leggen zich neer bij een grote minderheid van de Kamer die het over de verkiezingen heen wil tillen.

VVD-Kamerlid Stef Blok stelde dat zijn partij wel voor verhoging van de AOW-leeftijd is. Maar de liberalen hebben de plannen van de vorige coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie altijd betiteld als "te ingewikkeld en te laat''. Vooral omdat het gevallen kabinet-Balkenende IV volgens Blok pas in 2020 de eerste stap wilde nemen in de verhoging van de AOW-leeftijd, kan het onderwerp wel even wachten tot na de verkiezingen.

De SP en PVV zijn altijd tegen verhoging van de AOW-leeftijd geweest. "We hebben altijd gezegd: dit moeten we voorleggen aan de kiezer'', aldus SP'er Paul Ulenbelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.