Home

Achtergrond 192 x bekeken

Kamer tevreden met EU-deal over Griekenland

De Tweede Kamer is grotendeels tevreden met de oplossing die de zestien eurolanden hebben gevonden om het noodlijdende Griekenland te kunnen helpen.

De Grieken moeten eerst bij het Internationaal Monetair Fonds aankloppen en kunnen daarna waarschijnlijk leningen krijgen van de eurolanden.

Het CDA noemt het een prestatie dat de voorstellen van demissionair premier Jan Peter Balkenende voor een leidende rol van het IMF het met steun van de Duitse bondskanselier Angela Merkel gewonnen hebben van de inzet van de Franse president Nicolas Sarkozy. De SP is voorzichtig tevreden over de uitkomsten van de EU-top van donderdagavond. Ook de PvdA is tevreden over het uitgangspunt van eerst IMF-hulp, dan eurolanden. Wel heeft de PvdA nog vragen over de precieze voorwaarden en rentepercentages voor eventuele leningen.

Dinsdagmiddag debatteert de Kamer met Balkenende over de EU-top. Balkenende maakte donderdag vanwege de demissionaire status van het kabinet een voorbehoud bij zijn instemming in Brussel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.