Home

Achtergrond

Kamer houdt vast aan verlenging koopsubsidie

Een bedrag van 100 miljoen euro om de nieuwbouw van woningen aan te jagen dreigt te sneuvelen als de Tweede Kamer eraan vasthoudt dit bedrag deels in koopsubsidies te steken.

Daarvoor waarschuwde minister Eimert van Middelkoop (Wonen) de Kamer vandaag tijdens overleg over deze stimuleringsregeling.

De Kamer drong er al eerder op aan een deel van het bedrag voor nieuwbouw te steken in voortzetting van de koopsubsidie, waar nu geen geld meer voor is. Maar Van Middelkoop voerde aan dat hij het extra geld voor de nieuwbouw slechts met moeite door de ministerraad had gekregen.

Hij vreest de 100 miljoen kwijt te raken als hij terug moet naar zijn collega's met de boodschap dat de Kamer het geld ergens anders aan wil besteden. Voortzetting van de koopsubsidie tot het einde van dit jaar kost 75 miljoen euro, zei Van Middelkoop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.