Home

Achtergrond 320 x bekeken 17 reacties

Kamer houdt spoeddebat over glossy Gerda

De Tweede Kamer heeft vanmiddag vrijwel unaniem haar steun uitgesproken voor het verzoek van de Partij voor de Dieren (PvdD) voor een spoeddebat over de glossy Gerda, die het ministerie van LNV deze week uitbrengt.

Marianne Thieme vindt het misplaatst dat het "CDA campagne bedrijft met belastinggeld". Ze vindt dat het blad uit de schappen moet worden genomen op kosten van het CDA. De SP, GroenLinks, PVV en D66 onderschrijven die lezing. VVD, CDA en PvdA steunden het verzoek om een spoeddebat.

Thieme beweerde overigens dat het blad 1 miljoen euro zou kosten. Een woordvoerder van het ministerie hield het vanochtend op 400.000 euro.

Lees ook Verburg krijgt eigen glossy 'Gerda'

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  400.000 of een miljoen, wat maakt het uit? Gewoon de heffingen en boetes voor de boeren verhogen.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Verburg heeft kip met gouden eieren ,geef het geld maar uit ze laat de boeren wel betalen .

 • no-profile-image

  van thieme moet alles

  duizend boerengezinnen dreigen om te vallen door de slechte economie en vooral door zeer slecht beleid. Maar hierover een spoeddebat....nee hoor. Boerenmoordenaar thieme houd liever een spoeddebat over een onnozzel blaadje. Wat een kutland hier !!!

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Beste Wendy,

  Ik had het snel doorgebladerd. Ben het qua strekking volledig met je eens. Maar de naam van het tijdschrift doet het de das om. Had het de titel 'Nederland Ontwaakt' (In de sfeer van de lente en bewustwording) of 'Fris en Puur' geheten, dan was er geen haan die er naar gekraaid had. Of wat zouden we er van gezegd hebben als vlak voor de val het kabinet het ministerie van Financieren een bijlage bij de Elsevier en Quote had ingesloten onder de naam 'Wouter' om het beleid van het ministerie tijdens de kredietcrisis toe te lichten?

 • no-profile-image

  wendy

  Wat een prachtig initiatief! Hebben jullie het wel even doorgekeken? (http://www.gerdamagazine.nl/downloads/Gerda.pdf)
  Het is toch belangrijk dat de burger weer weet waar hun voedsel vandaan komt en wat er in die wereld omgaat? Dan is dit toch een mooie aanreiking van het ministerie voor het verbeterren van het Nederlandse agrarische imago?
  Weg met die antibiotica biefstukken uit Argentinie in de supermarkt, maar geef de burger kennis van streekproducten!

 • no-profile-image

  jan

  Gerda ijdeltuit

 • no-profile-image

  geitenboer

  Laat Verburg die 400.000 euro aan de geruimde geitenboeren geven. Dan is er meer kans dat er rendement van terug komt.

 • no-profile-image

  Boerin

  De eerste en enige keer dat ik het met Marianne Thieme eens ben.

 • no-profile-image

  Mark en Lydia

  Glossy Glamour Gerda...ze is met partij politiek bezig en haar ego...en ondertussen werden de prachtige drachtige geiten gedood en gingen bedrijven kopje onder en Glossy glamour Gerda vroeg zich af "ben ik in beeld" en mensen gingen dood aan de q-koorts en Glamour meisje dacht "geld""geld" van de burger voor mijn egotrip.

 • no-profile-image

  Hendrik Rietman

  Om van over te koken: de colofon van Gerda stelt: "De inhoud van Gerda weerspiegelt
  niet noodzakelijkerwijs de
  mening van het ministerie." Hoezo weerspiegeld niet?! Gaan we nu ook nog beweren dat het niet zorgvuldig is gereviewed door MinLNV?

  De volledige colofon:
  "Gerda is een eenmalige uitgave van het
  ministerie van Landbouw, Natuur en
  Voedselkwaliteit (LNV). Overname van
  artikelen uit deze is toegestaan met
  bronvermelding en na goedkeuring van
  de redactie. De inhoud van Gerda weerspiegelt
  niet noodzakelijkerwijs de
  mening van het ministerie. LNV is niet
  aansprakelijk voor eventuele onjuistheden
  in deze uitgave. LNV is niet aansprakelijk
  voor handelingen van derden welke
  mogelijkerwijs voortvloeien uit het
  lezen van deze uitgave." http://www.minlnv.nl/txmpub/files/?p_file_id=2000267

 • no-profile-image

  gert

  Verburg is net zo arrogant als Balkenende met de commissie Davids

 • no-profile-image

  Cees Gravendaal

  De glossy Gerda is het zoveelste voorbeeld van overheidspropaganda. De laatste jaren is voorlichting over beleid op slinkse wijze door de spindoctors omgebouwd tot propaganda. De kiezer heeft dat al langere tijd in de gaten. Zo wordt de ongeloofwaardigheid van de "Haagse" politiek en dus de kloof tussen politici en de burger alleen maar groter. De ambtelijke voorlichters zouden hun ministers eens moeten tegenspreken en met beleid naar buiten komen en niet met eenzijdige propagandapraatjes. De lezer/kijker/luisteraar laat zich niet meer met een smoesje door politici in slaap sussen. CDA minister Verburg heeft de geloofwaardigheid van haar ministerie en van haar partij een slechte dienst bewezen. Cees Gravendaal (oud-directeur voorlichting ministerie van LNV)

 • no-profile-image

  keutelboer

  Ik ken het blad niet en hoef het ook niet te lezen . De landbouw moet zig zelf promoten en produkten op de markt brengen die de consument kan en wil betalen . En de taak van LNV is het scheppen van mogelijkheden dat dit kan en het toezicht houden op de voedel keten en wat eromheen speelt . De minister weet dit ook verdomt goed .Maar is de sfeer bij de meeste LNV medewerkers nog wel landbouw gezind . Ik denk het niet . Waarschijnlijk zijn veel medewerkers amper of nooit op een boeren bedrijf geweest . En kennen dus helemaal niks van landbouw en boeren leven . Dan kunnen er wel eens ideeen ontstaan die achteraf gezien beter niet uitgevoerd hadden moeten worden ,ondanks dat de bedoelingen misschien goed zijn . Dit gebeurt bij alle ministeries en kost een berg geld .En een hoop slap gelul in de tweede kamer .En daardoor blijven de werkelijke problemen on opgelost . Die worden wel ergens in de boeken weg geschreven want anders beurt er weer iemand geen bonus omdat niet goed gepresteert heeft . Dit wordt later weer ondekt en slap gelul begint weer van vooraf .Met alle geld wat verbrast wordt kan men alle mensen die geen werk hebben betalen . Dus veel meer politie , meer ouderenhulp , verpleging enz. En kon men in een klap aan veiligheid en welzijn van de mensen voldoen .

 • no-profile-image

  geen boer

  het zal allemaal wel met die goede bedoelingen... Het publiek heeft héél goed door dat dit gewoon (totaal mislukte overigens, wat dachten haar spindoctors toch wel niet...) persoonlijke pr is, uitaard geheel op kosten van de belastingbetaler. Wat ik al eerder zei; het toont aan hoever zij en LNV bezijden de realiteit staan. Nee, zo gauw mogelijk afvoeren, eens kijken of ze dan nog 4 ton van haar eigen centen gaat besteden aan zoiets; het was immers zo'n goed idee??? .....VUILNISMAN, kan deze ZAK ook nog mee?

 • no-profile-image

  Dirk

  Her is een mooi blad, inderdaad had de titel beter gekund. Maar had het dan ook zoveel aandacht gekregen? Nu willen heel veel mensen het lezen. En dat komt de sector ten goede. Gerda is een minister die toch nog iets wil doen voor de agrarische sector. Als boer steun ik dit innitiatief.
  Voor thieme is alles wat de agrarische sector positief benaderd een gruwel, vandaar dat ze zo hevig tekeer gaat.
  Dat mens hoorde je niet toen al die geiten werden gedood, dat komt haar alleen maar goed uit. thieme wil maar een ding: de agrarische sector de nek omdraaien. En in dat scenario past het niet dat een minister van LNV haar sector in het zonnetje zet.
  En ze heeft weer iedereen op de achterste poten, er wordt weer door toedoen van thieme kostbare tijd verspilt aan onzin thema's.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  En dan zegt dat mens van Verburg doodleuk in de kamer: het plan voor deze eenmalige Gerda Glossy werd al enige tijd geleden gemaakt. Enige tijd geleden....Dus midden in de crisis! Vier ton voor een Gerda-CDA-promotie. LNV Weg ermee!

 • no-profile-image

  Han

  Cees ik kan je betoog onderschrijven en vrees dat Gerda geen goed doet aan het debat over wel of geen LNV in de toekomst. Geen Nederlander zal begrijpen dat een dergelijk "dames" blad met 25 % PinUp pagina's door belasting geld wordt gefinancierd onder aanvoeing van een minister van Christelijken huize, De partij van NORMEN en WAARDEN.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.