Home

Achtergrond

Kali-meststoffen tijdelijk moeilijk verkrijgbaar

Leveranciers van kali-meststoffen kunnen op dit moment niet aan de vraag voldoen. Dat bevestigt Jaap Brink van K+S Kali Benelux.

Bij veel kunstmestleveranciers kunnen op dit moment geen kali-meststoffen geleverd worden.

De beperkte beschikbaarheid is het gevolg van een samenloop van omstandigheden. ”Vorig jaar was kali duur, waardoor veel boeren de kali-bemesting achterwege hebben gelaten. Dit jaar willen veel boeren de bemestingsachterstand inhalen. Dit resulteert in een toename van de vraag naar kali”, aldus Brink.

Daarnaast heeft het winterweer van de afgelopen maanden gezorgd voor een vertraging van de aflevering van de meststof. ”Door de vorst konden schepen niet op tijd op de plaats van bestemming komen en werd ook het vrachtverkeer vertraagd. Een ongeval met een trein in Italië vertraagde het logistieke proces eveneens.” De productie in de mijnen gaat gewoon door.

K+S probeert de achterstand zo snel mogelijk in te halen. ”We weten dat het nu het seizoen is om kali te strooien. We verwachten dat we in april weer op peil zijn”, aldus Brink.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.