Home

Achtergrond 3 reacties

Kabinet komt senaat tegemoet bij crisiswet

Het kabinet komt de Eerste Kamer tegemoet bij de crisis- en herstelwet.

Op het in de senaat gevoelige punt van onteigeningsprocedures komt het nieuwe voorstel aan de bezwaren tegemoet, zei demissionair premier Jan Peter Balkenende vandaag na de wekelijkse ministerraad. Het nieuwe voorstel over onteigening sluit aan bij de huidige praktijk, aldus de premier.

De crisis-en herstelwet moet allerlei bezwaar- en onteigeningsprocedures verkorten, waardoor bouwprojecten aan wegen, sluizen, woningen en windenergie kunnen worden versneld. De wet is al aangenomen door de Tweede Kamer en Balkenende had gehoopt dat hij op 1 januari dit jaar in werking zou treden.

Maar de Eerste Kamer neemt de tijd en vooral de onteigeningsprocedures liggen gevoelig. Balkenende zei dat hij ervan overtuigd is dat de nieuwe kabinetsbrief de bezwaren in de senaat wegneemt. "Als we niks doen, gaat de wet niet door. Wie is dan het slachtoffer? Dat zijn de bouwondernemingen en de mensen die hun baan verliezen'', aldus de premier.

De Eerste Kamer beslist volgende week welke onderwerpen er controversieel worden verklaard. "Ik hoop dat niets meer behandeling in de Eerste Kamer in de weg hoeft te staan. We hopen op een behandeling op 16 maart'', aldus de premier.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Let op jongens, boeren zullen dus niets hebben aan die crisis- en herstelwet.

 • no-profile-image

  gert

  Het kabinet valt in zijn eigen zwaard,eerst allemaal regels en wetten bedenken,daarna constateren dat de economie vastloopt en daarna al die regels en wetten weer proberen ongedaan te maken,maar hierbij vastlopen in een onwillige kamer en bureaucratie

 • no-profile-image

  gerrie

  Dat komt omdat het door al die voor een normale mens onbegrijpbare wetjes en regeltjes een zootje is geworden. Nu de regering er zelf last van krijgt en omkomt in zijn eigen oerwoud van regelgeving moet er opeens een crisis en herstelwet komen. Het makkelijkste is dat een hoop van de praktijkloze juristen en dokters maar dan net anders (drs) niet meer terugkomen in de politiek. Dat zijn de eerste bezuinigingen mits ze geen jaren wachtgeld krijgen. Daar hoef je echt geen econoom voor te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.