Home

Achtergrond

Kabinet geeft NAVO geen antwoord

Het demissionaire kabinet zal de NAVO geen antwoord meer geven op het verzoek van het militaire bondgenootschap om na 2010 nog actief te blijven in Afghanistan.

Dat wordt overgelaten aan een volgend kabinet.

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal de NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen daarvan op de hoogte stellen. Dat hebben Verhagen en zijn ambtgenoot op Defensie, Eimert van Middelkoop, vandaag aan de Tweede Kamer gemeld.

Rasmussen verzocht Nederland op 4 febuari een jaar langer in Uruzgan te blijven, tot augustus 2011, maar ook om de F-16's in Kandahar te houden. Zoals gebruikelijk berichtte het kabinet de Tweede Kamer dat het de NAVO-wensen onderzocht. Twee weken daarna viel het kabinet, omdat de PvdA niet over een langere missie in Uruzgan wilde praten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.