Home

Achtergrond 274 x bekeken

Joustra: fusie ministeries LNV en EZ is niet slecht

Een fusie tussen de ministeries van LNV en Economische Zaken hoeft niet slecht te zijn, zegt oud-secretaris-generaal Tjibbe Joustra van het ministerie.

Joustra is nu voorzitter van het Productschap Tuinbouw en maakt deel uit van de VVD-commissie voor het verkiezingsprogramma.

In het blad Coöperatie zegt Joustra dat hij inschat dat na de kabinetsformatie het aantal departementen beperkt zal zijn "en als ik mij niet vergis in het Haagse zal een integratie tussen EZ en LNV daarbij een optie zijn."

Ook in de tijd dat Joustra secretaris-generaal was van het landbouwministerie (1987-2002) werd regelmatig discussie gevoerd over samenvoeging van het landbouwministerie met andere ministeries. Joustra heeft zich daar toen altijd tegen verzet. Volgens Joustra zou in de land- en tuinbouw wel een belangrijks speler worden gemist, als de sector geen eigen ministerie meer heeft.

Het ministerie van Economische Zaken zal naar verwachting in de loop van volgend jaar gaan inwonen bij LNV. Dat betekent overigens niet dat nu al serieus gesproken wordt over samenvoeging van de ministeries.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.