Home

Achtergrond 411 x bekeken 31 reacties

Joris Driepinter komt terug

Joris Driepinter gaat weer campagne voeren voor melk. Het stripfiguurtje, dat van 1965 tot 1978 de hoofdrol speelde in reclamecampagnes, wordt weer van stal gehaald.

Dat meldt de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).
In de jaren '60 en '70 dronk Joris iedere dag drie glazen melk. Nu treedt hij van maart 2010 tot oktober 2012 op in advertenties met het motto "3 goede redenen om elke dag zuivel te eten of te drinken''.

De NZO begint een nieuwe reeks voorlichtingsacties over melk en zuivel. De boodschap is dat zuivelproducten rijk zijn aan voedingsstoffen.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mmmm lekker

  Ach patrick die schrijft vanalles zelfs als ie overdag heeft geslapen zegt ie dat ie een goeie nachtrust heeft gehad dat zegt toch genoeg kijk zijn schrijftijden maar eens terug en antwoord wat ie doet voor de kost geeft ie niet....

 • no-profile-image

  eerlijk

  Sjonge patrickje wat ben jij toch slim. (denk je zelf) hahaha vroeger zeker veel zuivel gehad......

 • no-profile-image

  W Geverink

  In de states is cola de helft van de prijs van melk. Omdat de bevolking vrij arm is en er in plaats van melk vaak fris wordt gedronken zijn veel kinderen al tandenloos voor hun tiende levensjaar. Als je reclame wil verbieden patrick zijn er talloze producten waarvan wel bewezen is dat ze schadelijk of zelfs gevaarlijk zijn. Die auto uit china bijvoorbeeld, de Landwind. Als je daar een frontale botsing mee krijgt rukt het stuurwiel je kop er af.

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk wat ik zeggen wil, is dat het systeem toch op zijn schop gaat qua subsidies, wat maar goed is ook, maar dat je als boer ook een speelbal bent van alles en nog wat.
  Als ik goed observeer zitten de meeste probleemmakers in je eigen sector. Ik zie geen leiders, alleen marionetten van de cda kleur. Wel EMB uitgezonderd, dat vind ik dan wel weer goed. Cono ook sind ze opkwamen voor hun rechten, en qua opzet als koeien buiten en geen gentech, lijkt haast al weer een uitzondering te zijn, dus zij hebben wel een goede marktpositie nu en in de toekomst. Nederland is koploper in het nuttigen van zuivel, dus pure onzin rm volledige onkunde om het gebruik per gemiddelde Nederlander nog meer op te dringen. Iedereen is ingeprent met zuivel, zuivel en zuivel is de witte motor, en dat alleen omdat Nederland een zuivelland is, dus is het industrie gericht en niet mens centraal.
  Feit dat europese subsidie ook bij de zuivelbedrijven terecht kwam, koninklijke familie, ander graaiers uit de CDA clan etc, en die willen nu juist niet veranderen. Het promoten van melk consumptie is totaal een verkeerd signaal. Wat als het lukt, op naar de 10 glazen per dag, en melken meer als de vraag naar melk? Eerst vraag en aanbod regelen, dan pas oprechte reclame, met mate, en dan monitoren en afregelen per jaar land of continent of hoe dan ook. Dat opdringen en dit concept is zoooo ouderwets dat mijn lachspieren niet meer bijkwamen, zo dom zie je ze niet snel, inlijsten dus dit artikel. Ga maar een campagne beginnen en vertel de Fransen dat melk veel beter is als rode wijn, en dat omdat wij in Nederland suprieur zijn in welzijn en arrogantie, en in VOC denken zolang het maar geld oplevert. Hoe dat maakt allemaal niet uit, geld, geld en macht. Als boer kun je het beste uitspreken, ik wil graag melken in een concept van vraag en aanbod, zonder melkproducten op te dringen, en toch een goede bedrijfswinst halen, zonder de Europese subsidie, rn dat voor een langere termijn. Dus schrijf aub gelijk eeen brief naar jullie belangenbehartigers, volgende keer de hele familie mee naar vergaderingen van bestuurders die nooit de waarheid vertellen. En laat je na 1 keer tegengas niet in een hoekje drukken door een lid van de zuivel maffia of de cda clan.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Patrick, wat doe je zelf eigenlijk voor de kost?

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Patrick, ik dank God op mijn blote knieën voor jouw steun.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Melkveehouder, zuiden, dank U, mocht het niet duidelijk zijn, gewoon vragen wat niet duidelijk is, dan leg ik het gewoon nog een keer uit. @wel LTO hater, ik behoed de melkveehouder voor een verkeerde beeldvorming die de zuivel mafia opwerpt, dus ik kan stellen dat de zuivelindustrie de boeren weer leugens en verkeerde voorspiegelingen voorhoudt, tja is de laaste 30 jaar niet anders geweest. Ik zou graag van een zuivel boer horen wat voor zinnigs zuivel leider Schenk nu ooit heeft verteld, verras me, ik kan niets bedenken. En friesland Campina was ineens een multinational ipv cooperatie, mmm als ik melkveehouder was zou ik op vergaderingen met alle twee vuisten op tafel slaan. Kijk wil je melk drinken of kaas eten, moet je dat doen omdat je dat lekker vind, je moet het zeker niet doen omdat dat gezond is. Als iemand veel problemen heeft met slijmvliezen, hoesten, altijd verkouden is, stop maar met melk drinken, en kijk wat het verschil is. Veel docters geven ook aan dat melk nu niet zo gezond is als men zegt. En dat zegt deze indoctrinatie campagne. Dus zeer, zeer fout, typische onkunde, korte termijn denken, niet denken in oplossingen of structuren.
  Tja aanbod aanpassen aan de vraag is veelste moeilijk en dat kan je toch niet vragen van subsidie boeren, zal de zuivel mafia zeggen.
  En denktanks uit de oertijd, dus haten nee, meedelijden ja dat wel.

 • no-profile-image

  melk goed

  Patrick, wat moet ik als melkveehouder hier nou mee???? Of je hebt in het verleden nooit melk gedronken en daardoor een ontwikkelingsachterstand opgelopen of bent nog steeds niet gespeend van de melk, anders kan ik dit soort kleuterachtige reacties niet verklaren. Als dit het niveau is van iemand die geen melk drinkt, dan neem ik al die ziektes toch maar op de koop toe.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als je ziet op welk tijdstip de epistels van Patrick zijn verstuurd, dan kun je maar een ding concluderen: Patrick is straal bezopen, en nodig toe aan een goede nachtrust.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik zou Joris Driepinter in gaan zetten in Azië, ach wat maakt het uit als de meeste mensen daar allergies voor melkproducten zijn. Wij westerlingen zijn toch suprieur.
  En misschien kan Joris ook nog even naar Afrika, hoeven we die markten ook niet meer vol te dumpen, onder de schijn woorden als ontwikkelingshulp.
  Die gene die hulp nodig heeft is de maffia in de zuivelindustrie.
  Ik hoop dat de prijzen instorten, op naar de 10 cent, zolang de maffia in de sector niets wil leren, geen centje medelijden.
  Wel ik ben benieuwd, wat melk leider Schenk van LTO nu weer gaat vertellen. Weer sprookjes, leugens en marionetten prietpraat? Sneu.

 • no-profile-image

  vitamine

  Het is duidelijk dat het serotonine gehalte van Patrick aan de lage kant. Misschien wat meer melk drinken daar zit veel B2 en B12 in. Das goed voor je!!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Patrick, wat is er gebeurd dat je melkveehouders zo haat?

 • no-profile-image

  gert

  Dus geen voetbalplaatjes ?

 • no-profile-image

  geert_jan88@hotmail.com

  patrick, luister eens. het doel van reclame maken is het vergroten van je afzet, nu kun je het wel vervelend vinden dat melk gepromoot wordt omdat jij daar schijnbaar geen trek in hebt, maar dat is jou keuze en niet die van iedereen. Als er reclame gemaakt wordt voor een nieuwe auto en ik heb al een auto of hoef er geen laat ik me daar toch ook niet vervelend over uit. Ik snap dat niet iedereen vrolijks wordt van melk, maar dan hoeven deze mensen er toch ook niets mee te doen. verder stoor ik me ook aan jou kinderachtige en sarcatische gedrag. Niet wat je verwacht van iemand die erg doordachte filosofische verhalen schrijft. Maak je gewoon minder druk en voel je niet aangesproken door dingen waar JIJ anders over denkt.

  PS: kom niet met reacties als "jij moet ook nog veel leren o.i.d.

 • no-profile-image

  mmmm weer

  Hoi john, ga voor de lol eens de bejaardehuizen langs en vraag daar es de leeftijd en dan hoeveel melk ze ophebben en zuivelproducten dan weet je hoe gezond melk is zo oud moet jij nog zien te worden denk ik......

 • no-profile-image

  berenburg

  Proost!!

  En ik neem nog een glaasje...

  melk :)

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Patrick, bedankt voor je reactie, je standpunt is duidelijk en ga je nu maar druk maken over een ander onderwerp, liefst op een ander forum.

 • no-profile-image

  melk moet?

  Hallo jongens nou ik ben gek op boeren hoor, vooral degenen die goed voor hun dieren zijn. Daarom drink ik ook biologische melk/producten maar ook wel gewone. Biologische groente daartegen vind ik lekkerder; heerlijk bieten ,zuurkool etc. Ik begrijp patrick wel. In antroposofische kringen word gezegd dat melk slecht is voor volwassenen en dat een kind technisch gesproken slechts 5 jaar melk kan krijgen en het dus niet natuurlijk is. Koemelk is voor kalveren vind men. Toch vind ik dat Joris Driepinter gewoon weer moet zeggen ;ik drink 3 glazen melk per dag want al dat moderne geklets komt me de keel uit, en reklame voor auto,s moet maar eens afgelopen zijn vanwege de luchtvervuiling,maar ja de automarkt ligt op zijn kont. Als Joris driepinter daarvoor in de plaats komt kunnen we tenminste weer een beetje ouderwets glimlachen, met al die rotzooi die tegenwoordig uitgezonden wordt. Patrick wat dacht je van al die ongezonde rommel en giftige middelen om bvb bij je was te gooien, (geen groene zeep) en al die fake middelen in de reclame. Geef mij maar koeien in de wei, met hoorns dat wel die niet uitgemolken worden (wel leeg-). Boeren worden doorgaans gezond oud, door hun eetpatroon. Kunnen de dertigers van tegenwoordig nog wat van opsteken met hun beleef-sensatie-drang.

 • no-profile-image

  beerenburg

  sjongejongejonge, Kan me zo voorstellen dat jij, Patrick in den haag advies geeft met dat dreigende sarcastische toontje, al hoop ik t niet, drukte om helemaal nix, waar gaat t nou om zeg , Joris Driepinter.

  Vegetarier? :)

 • no-profile-image

  eerlijk

  Zeg lto hater wat denk jezelf dat patrickje werkt of heeft gewerkt? Nee toch je kan van werken bijverschijnselen krijgen zoals vermoeidheid en geen vrijetijd dus nee dat doet patrickje niet.....

 • no-profile-image

  lekker

  Over biologisch voedsel is al veel geschreven dat het geen toegevoegde waarde heeft. Maar hele volksstammen blijven het toch eten. Het enige wat gezonder wordt is de beurs van de merkhandelaar. Wat "gentech free" betreft is hij ook al 50 jaar te laat......

 • no-profile-image

  Patrick

  Wel, na een goede nacht slaap ben ik tot inkeer gekomen.
  Ik steun volkomen het idee dat als de melk vraag uitvalt aan consumenten kant, dat de melkboeren dan meer gaan produceren. Het is toch te gek dat consumenten niet blind de melk willen kopen.
  Dus vooral doorgaan met deze campagnj, wat niet onder valse voorwaarden is opgestart, maar is zeer oprecht bedoeld richting consument. Ik zal ook steun uitspreken in de toekomst als de zeer gewaardeerde zuivelleiders met nieuwe ideeën komen. Zoals jonge moeders adviseren dat jullie onbeperkte productie van koemelk veel beter is als borstvoeding te geven. Ik zal Minister Klink adviseren om melk vaccinaties op te nemen in het programma, want elke mili liter afzet telt, zodat je nog meer kan produceren. Je kunt dan zelf voor wereldmarkt produceren wel dat zou geweldig zijn, en dan kunnen we eindelijk de zo gewenste schaalvergroting uitvoeren, en burgers, wel die moeten niet klagen, ze ZULLEN en MOETEN melk afnemen want vraag en aanbod in werking stellen is voor de zuivelleiders met zeer veel zinnige woorden veelste veel DENK werk. Met trots zullen we kunnen zeggen Nederlandse consumenten gebruiken 2 keer zoveel melk producten als elk ander land, de campagne was successvol en de bonus terecht. Wel beeldvorming is helemaal niet belangrijk, hoe kom je erbij. Luisteren zullen de burgers. Wel, vooral doorgaan met de Joris campagne, ik kom niet meer bij van het lachen. Ik dank de NZO voor zoveel wijsheid.

 • no-profile-image

  Patrick

  @ Lto-Hater, wie niet?, ik dank je voor je steunbetuiging. Ik zit nu te denken, hoe kan ik de Joris campagne nog beter ondersteunen. Ik zie Joris nu op de folder met 3 glazen melk, misschien kunnen we er 4 van maken als het past, of misschien 2 glazen op de grond en zoals nu 3 in de hand, dan is 5 ook wel een mooi gezicht. Misschien kun ik een gesprek aanknopen met kerkelijke leiders in Nederland zodat zij het vanaf hun plek ook nog even kunnen benadrukken, naast de verplichte afdracht collecte natuurlijk. En er is nog een hele aziatische markt te veroveren, dat ze daar veelal Lactose-intolerantie hebben vertellen we ze gewoon niet. Adviseer me gerust wat ik meer kan doen om de Joris campagne te ondersteunen, ik zal me dienstbaar opstellen aan de zuivel clan om dit tot een success te maken.

 • no-profile-image

  free gentech

  zeg folkert jij wil niks zeggen, jij wil dicteren . ga eerst je klimaat raport maar overdoen voordat je onzin uitkraamt.

 • no-profile-image

  ?

  voor een verkeerde beeldvorming Patrick toch, is jou beeldvorming wel in orde? Volgens mij wordt er langer melk gedronken,dan jij kan bedenken.
  Het opdringen van jou ideoligie hier dan? Ga ergens anders toch preken!

 • no-profile-image

  bertje

  Patrick ga je kraakpand aanvegen joh. Wat dacht je nou dan dat iemand stopt met melken of melk drinken door jou wijs praat?

 • no-profile-image

  John Green

  hahaha Joris Driepinter..... De zoveelste stuiptrekking van de malafide zuivel-industrie. Een campagne die betaalt wordt uit SUBSIDIE-geld! De criminele zuivel-industrie promoot een van de ONGEZONDSTE producten die er bestaat: koemelk. Koemelk is voor kalfjes, niet voor mensen. Koeien worden letterlijk uitgemolken en op een SCHANDALIGE manier behandeld door de melkveehouders die koeien en kalfjes als PRODUCTEN zien en niet als dieren. Bovendien is koemelk ontzettend ONGEZOND voor mensen. Het veroorzaakt bot-ontkalking, astma, kanker, diabetes, hart- en vaatziekten en ga zo maar door. De Joris Driepinter van 30 jaar geleden is allang dood en begraven. Had ie maar geen melk moeten drinken.

 • no-profile-image

  dirk

  Dan drink JIJ het toch niet John,daar hoef je geen overspannen berichtje voor te schrijven!

 • no-profile-image

  Patrick

  @Melk Goed voor Elk, wel, je zou een brief kunnen schrijven aan je geweldige belangenbehartigers en je coöperatie dat het beter is om melk niet op te dringen aan mensen. Dat is wat men nu doet met Joris Driepinter. Als vraag uitvalt moet je niet gaan huilen en meer gaan melken. Zorg dat je vraag en aanbod kunt beheersen, zonder opdringerig te zijn. Het wordt tijd dat de zuivelsector zich dienstbaarder opstelt. Waarom mensen niet vertellen dat zuivel niet erg goed valt bij heel veel mensen, en vooral bij heel veel jongeren en nieuwe generaties, omdat ze allergies zijn voor melkproducten? Zou er verschil kunnen zijn in de werking van verse en gepasteuriseerde melk? Werken lle melkproducten, zelf die tot het uiteindige bewerkt zijn, op cel niveau het zelfde? Maar nee, men zal en moet melk producten kopen om de ONKUNDE in jullie sector te verbloemen.
  Wel als melkveehouder moet je niet eens willen een melk opdringerige reclame als dit, je hebt meer aan dat je zuivel industrie en je belangenbehartigers eens wakker worden en iets gaan doen wat zinnig is. De melkprijs gaat echt niet stijgen als mensen meer melk gaan gebruiken. Met kerstmis wordt er ook oneindig veel vlees gegeten, gaat de vleesprijs voor de boer omhoog, volgens mij niet.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Student, natuurlijk ga ik niet tegen jou zeggen dat je nog veel kan leren, je studeert nog dus zal je waarschijnlijk elke dag nog wat leren. Wel geloof het of niet ik leer elke dag ook nog, en zou mooi zijn dat iedereen dat dit inclusief de zuivelleiders en NZO. Wel ik snap heus wel waar een reclame campagne voor dient, maar als je het probleem niet goed analyseert, tenminste dat is mijn mening, dan is de oplossing verder als ooit. En zal ook geen oplossing brengen zoals men dat nu denkt, en vanuit de luie stoel hoopt. Het motief is nog veel erger. Geloof me ik ben niet tegen melk gebruik voor mensen of vlees eten, vrije keus, maar wel hoop ik dat mensen zelf de keuzes maken en dat niet de keuzes gemaakt worden voor hen. Dat is een hele andere benadering. Met zoveel reclame in de wereld, zoveel verschillende bedrijven en inzichten over wat goed en fout is, is de enige weg een zeer zelfbewuste mens die zelfbewuste keuzes maakt en zo een maatschappij en wereld inricht door zelfbewuste keuzes en daar verantwoordelijkheid voor neemt, dus ook voor de planeet. Overgeleverd zijn aan de waan van de dag door marketing en multinational prietpraat is juist wat nu gebeurd. De gevolgen zien we al overal en als vb Amerika, qua samenleving, eetpatronen die niet normaal kunnen zijn, fastfood bij ontbijt en de hele dag door. Voor je het weet is de hele voedsel keten door gentech bedrijven gemodificeerd omdat zij pure leugens in reclame gebruiken, het geld er voor hebben en de politieke leiders en besluitvorming gemanipuleerd hebben. Dat is dus industrie gerichte samenleving waarin de mens slaaf is en zal zijn. Deze zuivel campagne is van deze industrie orde, en zo fout, gevaarlijk en zo dom. Wat als iedereen nu dubbel zoveel melk gaat drinken, is er dan wel een goed beheersbaar systeem voor vraag en aanbod en draag kracht zonder subsidie door een samenleving, maar toch goed verdient kan worden door boeren, en hier dus melkboeren? Ik dacht het, probleem zal niet opgelost zijn. Dus mijn motto is eerst goede analyse, een beetje vraag en aanbod beheersen en dan goede en gerichte en eerlijke reclame. Parallel hoop ik dat er meer bewuste mensen komen, die zelfbewuste keuzes maken, en als die meer zuivel gaan kopen uit eigen keuze, zal het mij meer plezieren dan onbewuste mensen melk opdringen omdat de zuivelsector niet een goed beheersbaar vraag en aanbod systeem heeft. Dat je je stoort aan mijn kinderachtige en sarcatische gedrag, heb ik natuurlijk geen enkel boodschap aan. Stel je verwachtingspatroon bij van mij, en verwacht geen filosofische verhalen, zodat je je dan ook niet hoeft te ergeren zou een oplossing kunnen zijn, maar dat is alleen een suggestie natuurlijk.

 • no-profile-image

  dolly

  Het is niet te hopen dat Patrick gekloond word.

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.