Home

Achtergrond 47 reacties

Jarig LNV ook naar de Efteling

De viering van het 75-jarig bestaan van het ministerie van LNV kost ongeveer 1 miljoen euro.

Dat rekende demissionair minister van Landbouw Gerda Verburg de Tweede Kamer donderdag voor.

Bij de ruim 4 ton die de glossy 'Gerda' kost, komt een gepland bedrijfsuitstapje naar de Efteling dat ook nog eens 500.000 euro kost, antwoordde Verburg op vragen van GroenLinks. ,,Ik misgun niemand zijn feestje, maar in deze tijd is een miljoen best veel'', aldus Kamerlid Ineke van Gent.

Verburg verzekerde haar dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nu eenmaal een feestje heeft te vieren, maar dat er verder geen kosten meer bijkomen. ,,We bestaan 75 jaar en willen dat met alle medewerkers vieren.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rinie

  Op de persoon spelen en daarbij mensen afbranden is verwerpelijk. Zolang dat gebeurt, -op deze of willekeurig welke site, of waar dan ook-, zijn al deze publiekelijk geuite woorden niet alleen loos en zinloos, en dus verspilling van tijd en energie, maar ze nestelen zich intussen wel, -en dat is geen loze praat-, als een negatieve sluier rond het eigen hart van degene die zich zo verwerpelijk uit. Dat heet “het boemerangeffect”. Zowel positieve als negatieve gedachten en uitingen gaan in jezelf zitten als in een huis en daar ga je je niet gelukkiger van voelen. Eerder alleen maar bozer. Werden wij mensen maar eens wat wijzer, oprechter en eerlijker. Ook naar onszelf. Daar worden we met zijn allen beter van. En ook de dieren en de natuur zullen ons daar dankbaar voor zijn.

 • no-profile-image

  .

  Die 1 miljoen is belachelijk. Het dient nergens toe. Het uitstapje naar de Efteling betalen ze maar uit eigen zak, kijken of ze dan in totaal ook een miljoen kwijt zijn. Te belachelijk voor woorden, alleen omdat ze 75 jaar lang hun 'werk' hebben gedaan? Het is maar een getal hoor en ze worden zeer fatsoenlijk betaald voor hun werk. Ophouden dus met zulke onzin.

 • no-profile-image

  Leen

  Efteling? Waarom niet naar Nationaal Park Oostvaardersplassen? Een geweldige natuurbeleving en nog gratis ook. Als afsluiting barbequen, biologische spareribs ZAT!

 • no-profile-image

  Hoof

  Glossy Glamour Gerda viert de q-koorts uitbraak, viert de hongerdood van dieren in natuurgebieden ipv ze over te brengen naar oorden waar wel voedsel is. Het SS-dierenbeleid van deze Glossy wordt gevierd....nu begrijp ik waarom normale dierenorganisaties een contract moeten ondertekenen van Guusje. Ze leven bij LNV in de verkeerde tijd. Zo'n 70 jaar geleden. Draagt Glossy Gerda ook een glamour bruinhemd? In rouw om zoveel gedoe prachtige drachtige geiten.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Mensen, ze gaan daar gewoon een Grote Boodschap doen!

 • no-profile-image

  cor

  WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  sjeng

  Sorrie, laat dat maar, krijgen we nog meer elende op de hals.
  Laat ze maar naar apenheul gaan. Soort zoekt soort

 • no-profile-image

  Pietje

  Ja Eurlings is al opgestapt.Hij moet met zijn vrienden op stap.

 • no-profile-image

  Han

  Het lijkt me beter en vooral leerzamer voor de medewerkers en bevan LNV om een excursie te houden naar de Oostvaardersplassen. Missschein mogen de dieren dan wel een hapje hooi als het gras op is. De Efteling is toch meer voor kinder feetstjes. Alhoewel de ambtenaren daar wel leren wat op je beurt wachten betekent, zodat ze zich beter kunnen inleven in hun klanten (boeren) als die weer een in de electronische rij staan voor het electronische loket.kex

 • no-profile-image

  Cobus

  Kunnen ze misschien direkt nog wat overbodige papierstukken in "Holle Bolle Gijs" gooien. En volgende maand bij uw tijdschrift: "Gerda in Duckstad".

 • no-profile-image

  leo

  Vergelijkingen met de tweede wereldoorlog..... Gelukkig is de agrariër wel een beschaafd iemand. Kijk eens in de spiegel.

  Trieste reacties.

 • no-profile-image

  p

  ze kunnen beter dat geld besteden om alles op te lossen , in plaats van te roepen dat er geen geld is!!!!!

  laten ze alles in het hondert lopen worden ze nog beloond ook ?!!

  de geiten boeren willen ook wel hun 75 jarig bestaan vieren , maar dat zal er zo wel nooit in zitten!!!!!!!!!!

  ( bedankt LNV en lang zullen ze leven.)

 • no-profile-image

  Nederland

  Mogen de boeren ook mee op dit FEEST of zo??
  DIT IS TOCH TE GEK VOOR WOORDEN!!!!

 • no-profile-image

  nn

  En deze week hebben de pachters van domeingronden bericht ontvangen (ook wij) van het Rijksvastgoed en Ontwikkelingsbedrijf (Ja hoor, heel deftig), dat de pachtprijzen met 31% worden verhoogd!!!! Welja dat kan er nog net bij. En het zooitje in Den Haag geeft zomaar 1 miljoen uit omdat ze een feestje te vieren hebben. Nou wij niet. Je waant je in dit klotelandje voortaan in de middeleeuwen. Toen werden de boeren ook uitgeknepen door de geestelijkheid en de adel. Nu word je uitgeknepen door de overheid.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De aristocraten brengen hun tijd door in de efteling, terwijl het gepeupel bezwijkt onder de lage opbrengengsten en zucht onder een enorme regeldruk.

 • no-profile-image

  bestevaer tromp

  Gerda is duidelijk geïnspireerd door het voorbeeld van het armlastige Gouda dat ook zo dringend overbodige subsidies uit moest delen

 • no-profile-image

  sjeng

  Een dagje workshop perceelregistratie zou goed zijn voor alle ambtenaren van LNV. Doen ze misschien ook nog iets nuttigs.

 • no-profile-image

  gerrie

  Goed initiatief van LNV. Werken ze gewoon door, want hun hele ''werk'' c.q. aanwezigheid is een groot sprookje. En Holle Bolle Gijs inderdaad maar overuren draaien met al de rollen papier. Gerda, dieses papier hier, danke schon. Pas op dat Gijs niet doorbrand. In ieder geval een prettige dag en veel plezier.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  De plannen van Verburg doen me erg denken aan de drinkgelagen van de Duitsers. Deze waren ook altijd aan het feesten/hadden wat te vieren, zonder zich wat aan te trekken van hun slachtoffers. Kun je het maken om te gaan feesten en jezelf op de borst te gaan kloppen als je zo'n spoor van vernielingen hebt aangericht en zoveel slachtoffers hebt gemaakt door puur wanbeleid? Honderden, zo niet duizenden mensen zijn nog steeds bezig om rechtszaken te voeren om alle onterechte heffingen en boetes, ten gevolge van de foute mestwet, te bestrijden. WALGELIJK!!!!

 • no-profile-image

  Consument

  Jammer dat dit geld zo besteed wordt. Het had zo veel mensen kunnen helpen in het hele q koorts drama.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Lallen en brallen was het bij die Duitse drinkgelagen.

 • no-profile-image

  Leen

  @CHARLY 'S DEVIL; Inkomen waar geen productiviteit tegenover staat = subsidie. Overgrote deel ambtelijke wereld IS gesubsidieerd, ook LNV.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Henk Mol, daar is toch snel genoeg iets aan te doen?

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Laten ze dat ministerie maar eens goed plukken en dan nog een Glossy Gerda maken, waarin ze alleen nog wat veren heeft om haar schaamte achter te verhullen! Eerste exemplaar voor Bas van der Vlies. Gesigneerd door de Diva van de Bezuidenhoutseweg!

 • no-profile-image

  Charly 's Devil

  Ik ben voor feesten. Dus ook LNV mag feesten. De ZLTO heeft enkele jaren geleden heel de Efteling afgehuurd en is ook aan het feest gegaan. Dan mag LNV het ook. Maar, is 75 jaar bestaan een jubileum? Nog nooit van gehoord. LNV vindt het wel een jubileum. Dat past dan in het straatje innovatief ondernemen op feestgebied. LNV gaat voorop. Nou heb ik in het verleden ook 10 jaar voor die tent gewerkt. Ben benieuwd of ik als oudgediende een uitnodiging ontvang. De boeren en tuinders worden terecht niet uitgenodigd. Ze hebben die 10 jaren niet 1 factuur hoeven te betalen voor mijn werk dat ik toen verrichtte en ook niet voor de collega's van mij, voor en na mij totdat het DLV werd.
  De boeren en tuinders zullen niet overtuigd zijn waarom zij niet worden uitgenodigd. Dan deze opmerking: De medewerkers van DLV krijgen geen inkomenssubsidie of fiscale voordelen toegeworpen. De inkomenssubsidie of bedrijfstoeslag zal binnenkort weer gepubliceerd worden. Ga maar kijken, daar staat geen fulltime LNV-er op het lijstje.
  75 jaar een jubileum of de laatste mogelijkheid om überhaupt een jubileum met LNV te vieren?????

  Gelukkig onderscheidt Gerda zich van de overige saaie collega's in Den Haag. Ze past zich aan aan de meiden in de boerenstand. De boerenmeiden kunnen bij De Boerderij terecht voor een fotoshoot. Gerda heeft dat innovatief opgepakt met een glossy.
  Hoe zo is Gerda een saaie minister van onbeduidende betekenis? De glossy Gerda bewijst het tegendeel. En daarvan akte.

  P.S.: De trutten in de Tweede Kamer hebben een motie van Treurnis ingediend. Dat zegt meer over die trutten dan over Gerda.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  ZLTO deed dat op kosten van de leden en met vette ondershandse donaties van het agri-industriele complex! LNV viert een achterlijk feest op kosten van Jan met de Pet en Truus Tweeverdienster. Dat is wel wat anders! Bovendien bestaat LNV helemaal geen 75 jaar. Er is 75 jaar een agrarisch ministerie in dit land, maar Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bestaat pas een paar jaar. Het is hoe dan ook van de gekke en kennelijk voelen ze nu al aan dat het spelletje gauw afgelopen zal zijn. Even potverteren op kosten van de burger!

 • no-profile-image

  Mark

  Als ik feest doe ik dat op eigen kosten. Ik steel niet van de burgers. Het is inderdaad totaal geen jubileum. Ze verzinnen steeds wat nieuws om ons geld er door te jagen. Ze kunnen in ieder geval 1 dag lang geen besluiten nemen om mens en dier kapot te maken. Waarom geen verplaatsingsplannen voor het wild in de Oostvaarderplassen? Waarom geen bijvoerprogramma in combinatie met castratie en het aanleggen van verbindingszones? Waarom boeren en jagers in beeld om te pleiten voor afschieten. In hun visie zijn de enige mooie dieren dode dieren. Wat een gruwelijke toestanden in ons land en het stel gaat feesten! Wat een wansmaak, wat een klap in het gezicht van de burger.

 • no-profile-image

  boer

  Begrijpen jullie het dan nog steeds niet: zolang er ieder jaar nog voor ongeveer 15 miljard Euro gas uit de grond wordt gehaald, zal dit geldverkwisten blijven doorgaan! V.B. Noord- Zuid lijn, Betuwelijn, Hogesnelheidslijn enz, enz, Het aardgas had nooit gevonden moeten worden, want nederland is er erg lui, lees gemakzuchtig door geworden.

 • no-profile-image

  een meedenkende-boer

  Hoe halen ze het in hun kop om dit te doen. Laten ze eerst de boel maar eens afhandelen met de boeren.De MKZ boeren en de geitenboeren, die zoveel verdriet hebben om wat hen is aangedaan. Maar daar denken die mensen bij het lnv niet aan en Glossy Gerda al helemaal niet.En dan nog eens te denken aan de premies die nog uitbetaald moeten worden.Een klein foutje met Hele grote gevolgen. Maar-ja die hoge pieten maken nooit fouten dat scheelt maar oooo wee als wij dat doen.
  Zij beuren gewoon hetzelfde loon door,en wij boeren worden gelijk gekort of in het ergste geval krijgen gewoon helemaal niks.Ja, dan kun je ook wel een dagje naar de efteling. En door wie wordt dat betaald? Heeft gerda zoveel geld dat zij gaat trakteren? Ik zou ook wel eens een dagje met de kinderen naar de efteling willen gaan maar-ja dat zit er niet in.Graag zou ik wel eens willen , dat voor elke fout die hun maken ook gekort worden , eens kijken hoe lang ze nog plezier in hun werk hebben.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  geloofd VERBURG in sprookjes ,de Wolf en de geiten??

 • no-profile-image

  katja

  LNV kan dat feestje beter in de Oostvaardersplassen houden. Kijk maar op www.oostvaardersplassen-sterfte.nl

 • no-profile-image

  anneke

  als ze flink was had ze de geitenboeren een daagje uit gegund, zij hebben het veeeeel harder nodig en kunnen wel een steuntje gebruiken i.p.v. alleen maar te ruimen

 • no-profile-image

  Mark

  Omheinde dieren vinden een wrede hongerdood, prachtige, drachtige gezonde dieren worden massaal gedood. Mensen sterven door q-koorts en binnenkort door versnelde toevoer van gentech.gewassen en gentech.soja. Terwijl mensen proberen om nog de slaap te kunnen vatten na confrontatie met die wreedheden van niet meer menselijk te bevatten formaat (laat staan wat die dieren doormaken) is Glossy Gerda Glamour aan het feesten en zwieren op kosten van de burger en pinkt ze krokodillentranen weg om de burger te paaien omdat het verkiezingstijd is. Zo'n vuig blad moet terug gestuurd worden richting afzender (CDA)en konden we dat ook maar met deze Glitterdame zonder enig gevoel. Ook met slaaptabletten is het inslapen lastig met het beeld van lijdende dieren voor ogen. LNV bestaat 75 jaar en hiermee 75 jaar veel te veel. Opheffen die tent.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Pas maar op. Straks nationaliseert Gerda de Efteling en doopt dit nieuwe rijkseigendom om tot Land van Nooit! Omdat het volgens de nieuwe perceelsregistratie niet blijkt te bestaan!

 • no-profile-image

  veehouder

  Wij verwachten ook nog een uitnodiging v lnv, want zonder ons was er geen ministerie v landbouw, ze laten ons toch niet in de kou?

 • no-profile-image

  Henk Mol

  Het is haast niet geloven dat dit plaats gaat vinden, hoe kun je dit in godsnaam uitleggen aan diegene die onderaan de samenleving zitten, mensen met een alleen AOW'tje of mensen in de zorginstellingen. Ik schaam mij ervoor CDA lid te zijn

 • no-profile-image

  kontenkusser

  Als ze t nu eens uit eigen zak gingen betalen, ma dat doen ze weer niet. Den Haag zit gewoon vol van dit soort achterlijke waanzinpraktijken. Denk dat we allemaal maar minister moeten worden, wat een chaos daar in t westen!
  SCHANDALIG VERBURG!!!

 • no-profile-image

  graag

  Glossy Gerda kun nu ze ervaring heeft ook voor Play Boy En de Play krant voor Dames poseren . Ze heeft nu ervaring genoeg . Het brengt zeker meer op als een miljoen . Dus kan het feest door gaan en kost het de belasting betaler niets .

 • no-profile-image

  tineke welschen

  In plaats van naar een pretpark te gaan van ons geld, kan LNV beter een rondrit door ons grootste dierenconcentratiekamp maken. Kijk op WWW.OOSTVAARDERSPLASSEN-STERFTE.NL

 • no-profile-image

  Helma

  Ze heeft in de EU ook weer tegen de wet gestemd voor bescherming van de ijsbeer. Wat bezield deze GGG dat ze de motie van de tweede Kamer naast zich neer legt en haar eigen persoonlijke stempel drukt met onheil voor dieren? Zijn mensen en dieren er voor haar persoonlijk zodat ze als hogere hemelse macht daarover glitterend en glansend het doodvonnis kan uitspreken om zich daarna te vermaken in de Efteling? Wat bezielt deze vrouw? Is ze van het padje door alle druk? Het neemt enge vormen aan.

 • no-profile-image

  katja

  Weet je wat het met die geit van Verburg is, Helma? Ze zit volkomen in de mangel tussen de machtige (ex-) topambtenaren en oud-minister Veerman die nog steeds de dienst uitmaakt. Zij mag alleen maar mekkeren. Daarom heeft ze ook zo'n opstaande sik op haar hoofd!

 • no-profile-image

  gerrit

  Opkrassen met Gerda, Ze maakt letterlijk alles kapot. En ze kent de waarde van het geld niet. W A A R D E L O O S persoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  een boer

  Daar gaat ons (boeren) geld.
  Recht-zaken aangaan en dan ook nog eens verliezen,vreselijk is dat.
  En dan te bedenken voor een klein (niet wetende) foutje wat je hebt gemaakt.
  Dan ben je slachtoffer inderdaad.
  De grote mannen/vrouwen maken nooit fouten, of toch wel?
  Wat wordt er dan gezegd :SORRY
  Maar hun loon blijft hetzelfde.
  Eigenlijk moeten hun daar ook voor boeten en niet zo,n klein beetje ook.
  Dan weten ze eindelijk wat wij BOEREN moeten voelen.
  Als ze teminste GEVOEL kennen.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  wat kost dan een kaartje Efteling Verburg ??? gaan jullie de hele week in een hotel met alles er op en eraan ??? ik begrijp wel dat de boerenbedrijven dit niet kunnen begrijpen ,wat doe het L.N.V.voor hun ???

 • no-profile-image

  hendrik de kram

  Voor dat bedrag kun je heel veel dosis q-koorts vaccin bestellen. En dan willen ze ook wel snel leveren

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dit is wel het duidelijkste bewijs dat ze bij LNV nog in sprookjes geloven!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ja, ja. En straks wordt er besloten tot opheffing van dit monstrumministerie en dan kunnen we zeker ook nog de plechtige uitvaart gaan betalen?

Laad alle reacties (43)

Of registreer je om te kunnen reageren.