Home

Achtergrond 198 x bekeken

JBS neemt Rockdale Beef in Australië over

JBS neemt het Australische Rockdale Beef over van het Japanse Itoham Foods en Mitsubishi Trading.

Rockdale Beef verwerkt op jaarbasis 200.000 stuks vee en heeft 50.000 koeien in bezit. Met de overname koopt JBS toegang tot de Aziatische en dan vooral Japanse markt.

Het Zuid-Braziliaanse JBS heeft wereldwijd een marktaandeel van naar schatting 10 procent. Het bedrijf nam vorige maand de eveneens Australische lamsvleesproducent Tatiara Beef definitief over. Dagelijks kan Tatiara Beef 24.500 lammeren slachten, aldus JBS.

Vorig jaar kocht JBS eerst pluimveegigant Pilgrim’s Pride in de VS en daarna Bertin, een middelgrote Braziliaanse rundvleesproducent. De financiële crisis heeft de waarde van veel firma’s verlaagd, waardoor overnames voor koopkrachtige ondernemingen eenvoudiger zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.