Home

Achtergrond 452 x bekeken 7 reacties

Italianen willen grote slachter in Polen

Het Italiaanse vleesbedrijf Bresaole Pini wil een grote slachterij voor 6.000 varkens per dag bouwen in Polen.

Dit meldt de internetnieuwsdienst Pigprogress. Het nieuwe slachthuis zou moeten verrijzen in de plaats Kutno en zou werk moeten bieden voor 600 mensen. Het zou gaan om een investering van 100 miljoen zloty ofwel 30 miljoen euro.

De vestiging van zo’n grote slachterij zou volgens marktanalysten de ontwikkeling van de nog sterk gefragmenteerde Poolse vleesindustrie in een stroomversnelling kunnen brengen. Bresaole Pini is gevestigd in Grosotto in de regio Lombardije.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  diezel

  wakker blijven en opletten !
  slachthuis staat er al en gaat deze maand al draaien !

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  Nou nou @Han, nu moet ik toch even corrigeren!!!... Sinds 2005 is mineralen (mest) boekhouding verplicht en wordt ook gecontroleerd, ook dat heb ik al achter de rug!!!... Het grote verschil met NL is, de ruimte, het goedkopere graan, alle grote varkensboeren zijn zelfverzorgend, de professionaliteit neemt razendsnel toe!!!... Daardoor is de kostprijs beduidend lager als in NL. De nederlandse boeren hebben naar mijn mening te lang gedacht dat zij superieur zijn. Bovendien zijn al veel Italianen op grote schaal in de veehouderij actief, zeer professioneel zelfs!!!... Het zou onverstandig zijn dit te ondeschatten of te bagatelliseren!!!... groetje's, piet.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland

  @Hans ik begrijp helemaal wat gij denkt!!!... De Italianen zijn ook niet dom!!!... Het zijn in ieder geval geen korte termijndenkers!!!... Laat de nederlanders maar doordromen, wij zullen wel zien wanneer zij ontwaken uit hun diepe slaap!!!... U ziet het Hans de wereld verandert nog sneller dan wij denken!!!!!.....

 • no-profile-image

  Han

  Laten we ons er van bewust zijn dat de Italianen vanuit Polen eenvoudig hun markten kunnen bedienen. Berlijn is vlakbij, Kiev en Moskou niet ver weg. De Italianen deden al flink zaken in deze steden, toen wij nog steeds zaten te wachten op een fraude vrij verklaring van de ex Sovjet landen. Verder zal Polen zich niet druk maken over dieren rechten en stront verwerking.

 • no-profile-image

  Pol

  Gebouwd met subsidie van de EG, niet rendabel te maken door de Polen, lekker "eten" voor Bresaole Pini, krijgt een "gratis" fabriek, betaald door de EG. Zal binnenkort van start gaan !!

 • no-profile-image

  Hans

  Gewoon in de Peel bouwen in de buurt van Houben en zijn collega's. Er zijn daar zoveel varkens , en die worden daar zo duurzaam, diervriendelijk geproduceerd, straks in mega stallen. daar moet de kostprijs wel het laagst zijn. 'k Snap niet wat die Italianen nou in Polen zoeken. Of zou het anders zijn...???

 • no-profile-image

  gert

  In Nederlandse slachterijen werken ook veel Polen,of de dieren naar Polen of andersom ,de Polen naar Nederland en Italie

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.