Home

Achtergrond

Israël bouwt 1600 huizen in Oost-Jeruzalem

Het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vandaag toestemming gegeven voor de bouw van 1600 nieuwe huizen in bezet Oost-Jeruzalem.

Dat meldden Israëlische media.

De aankondiging komt op een gevoelig moment: tijdens het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Joseph Biden. Hij hoopt met zijn bezoek onder meer een stimulans te geven aan het vredesproces tussen Palestijnen en Israëli's. Maandag maakte Israël ook al bekend een nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever te zullen uitbreiden.

De Palestijnen gingen maandag nog akkoord met indirect vredesoverleg met Israël. De aankondiging van de nieuwbouw zal zeker tot woedende reacties bij de Palestijnen leiden. Zij willen Oost-Jeruzalem de hoofdstad van hun toekomstige staat maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.