Home

Achtergrond 265 x bekeken

Invulling Bergerden loopt jaren achter

De invulling van glastuinbouwgebied Bergerden bij Nijmegen loopt een aantal jaren vertraging op.

Dit jaar had driekwart van de 215 hectare kavels verkocht moeten worden. Door de lage investeringsbereidheid onder tuinders is slechts 100 hectare verkocht. "Welk gebied loopt wel vol", vraagt Thijs Zee, projectmanager van Projectbureau Bergerden, zich af. "We streven ernaar om in 2013-2014 het gebied volledig in te kunnen vullen."

Volgens Zee hebben twee tuinders dit jaar concrete interesse voor getoond voor kavels. Het gaat om een groenteler en perkplantenteler die samen 8 tot 10 hectare zouden willen kopen. In 2009 heeft alleen een potplantenkweker 4 hectare glas opgetrokken.

De gemeenten Lingewaard en Nijmegen hadden al grond aangekocht voor het totale gebied. Hoewel de rentelasten van de niet verkochte grond oplopen, betekent dat niet dat de grondprijs van 36 euro per vierkanter meter omhoog gaat. Zee: "We gaan dat niet afwentelen op toekomstige tuinders. Zo kan een deel van het gebied ’ombestemd’ worden naar agro-industriegebied. De grondprijs voor zo’n bestemming is veel hoger."

Om tuinders enthousiast te krijgen voor Bergerden maken Greenport Arnhem-Nijmegen en projectbureau een promotiefilm.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.