Home

Achtergrond

Internationale prijs voor natuurbeschermster

De Nederlandse natuurbeschermster Els van Lavieren heeft in Arnhem een internationale Future for Nature Award in de wacht gesleept.

Dat maakten initiatiefnemers Stichting Future for Nature en dierentuin Burgers' Zoo vandaag bekend. Van Lavieren (34) zet zich in Marokko in tegen illegale handel in berberapen. Zij heeft met haar werk talloze apen van een wisse dood kunnen redden, aldus de iniatiefnemers. De prijs werd uitgereikt in Burgers' Zoo in Arnhem.

Ook de Australiër Jean Thomas en Alberto Campos uit Brazilië kregen een award, waarvan 50.000 euro is verbonden. Een internationale selectiecommissie koos de prijswinnaars uit ruim honderd aanmeldingen, afkomstig uit vijftig landen.

De Future for Nature Award is bedoeld ter aanmoediging van jonge natuurbeschermers, aldus een woordvoerder van Burgers' Zoo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.