Home

Achtergrond 1 reactie

Infoschaap voor Voedsel Keten Informatie schapen

Voor het invoeren van de Voedsel Keten Informatie (VKI) van schapen moet een nieuwe database, Info-schaap, komen.

Dat is volgens Andries Kingma, vice-voorzitter van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV), het voorstel van de adviescommissie voor de schapen- en geitenhouderij van het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Infoschaap zal volgens Kingma op dezelfde manier als de VKI-site Info-rund worden opgezet door het Controlebureau Dierlijke Sector. Vanaf 1 juli is de VKI-melding voor schapen verplicht. De informatie moet uiterlijk 24 uur voor de slacht bij het slachthuis aanwezig te zijn, of worden gemeld bij transport naar een verzamelplaats . "Het is van groot belang dat de VKI-informatie vooraf aan een verzamelplaats wordt gemeld", zegt Kingma.

De NBHV pleit er voor dat middels een handreader VKI-gegevens van individuele dieren mogen worden uitgelezen op een verzamelplaats. "Het zou alleen moeten gaan om gegevens van schapen waar wat mee is." Vaste bedrijfsgegevens moeten sowieso via Infoschaap worden gemeld.

Eén reactie

  • no-profile-image

    schapenhouder

    Je meld voor alle dieren individueel.
    dit doe je ook met de runderen dus waarom niet met de schapen?

Of registreer je om te kunnen reageren.