Home

Achtergrond 2 reacties

Informatie leverancier bepalend bij keuze maisras

De belangrijkste bron van informatie voor de keuze voor een bepaald maisras is de leverancier.

Dat blijkt uit onderzoek door marktbureau Synovate onder 500 maistelers. 78 procent van de veehouders gaf aan de leverancier als belangrijkste informatiebron te zien. Ruim 70 procent van de veehouders raadpleegt bij hun keuze de Aanbevelende Rassenlijst van PPO.

Van de maistelers gaf 9 procent aan voorkeur te hebben voor het ras LG 30.218. Nog eens 9 procent gaat voor het ras Adenzo. De top vijf wordt gecomplementeerd met de rassen Ronaldinio, Torres en Atrium. Half februari, ten tijde van het onderzoek, had 50 procent van de maistelers hun raskeuze al gemaakt. Het onderzoek is in opdracht van Limagrain en Innoseeds uitgevoerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Dit is weer sluipreclame eerste klas!!!!!!
  Vraag me af wat Agd hiervoor krijgt?
  wees verstandig en kies een ander ras!

 • no-profile-image

  gert

  Wel veel geheimzinnigheid over de prijs,boeren maken zich blijkbaar niet druk als het over de prijs van maiszaad gaat.Komt zeker door de melkprijs !!

Of registreer je om te kunnen reageren.