Home

Achtergrond 164 x bekeken

Informateur Boele Staal aan de slag

Informateur Boele Staal (D66) begint dinsdag aan zijn taak in Den Haag.

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en lid van de Sociaal-Economische Raad (SER) gaat een verkenning uitvoeren met alle partijen om te onderzoeken welke coalities mogelijk zijn.

Dat heeft de gemeente maandag gemeld. De informateur kiest zijn eigen werkwijze en besluit zelf over de mate van openbaarheid of beslotenheid, aldus de gemeente. De Haagse fracties, die er bij de grootste partij PvdA op hadden aangedrongen een informateur aan te stellen, committeren zich hieraan.

De PvdA-fractie sloot de PVV eerder uit van de onderhandelingen. Dit gebeurde omdat het hoofddoekjesverbod bij gemeentelijke en gesubsidieerde instellingen en het verbieden van nieuwe moskeeën, wat de PVV als belangrijke programmapunten heeft gepresenteerd, voor de PvdA niet bespreekbaar zijn.

Desondanks vinden VVD, D66 en SP dat de twee grootste partijen, PvdA en PVV, moeten proberen tot een coalitie te komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.