Home

Achtergrond

Inflatie eurozone loopt op

De inflatie in de eurozone bedroeg in de maand maart op jaarbasis 1,5 procent.

Dit blijkt uit een eerste raming van het Europees statistisch bureau Eurostat. Het inflatiecijfer was hoger dan de 1,1 procent die door persbureau Reuters geraadpleegde analisten hadden verwacht. Sinds eind 2008 heeft het niet zo hoog gestaan. In februari was sprake van een inflatie van 0,9 procent.

Werkloosheid

Het aantal werklozen in de eurozone is in februari opgelopen tot 10 procent van de beroepsbevolking. Dat is het hoogste niveau sinds augustus 1998.

Het werkloosheidspercentage, dat gelijk is aan de gemiddelde verwachting van analisten, was in februari een fractie hoger dan de 9,9 procent in januari. Ten opzichte van februari vorig jaar was er sprake van een stijging met 1,2 procentpunt.

In de gehele Europese Unie van 27 landen zat in februari 9,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk in vergelijking met 9,5 procent in januari en 8,3 procent een jaar eerder. Het cijfer over februari van dit jaar is volgens Eurostat het hoogste sinds het begin van de metingen in januari 2000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.