Home

Achtergrond

IBC naar tentoonstellingen in China en Oekraïne

Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) gaat deelnemen aan tuinbouwbeurzen in China en de Oekraïne.

In de Chinese stad Bejing vindt van 14 tot en met 17 april de grote internationale tuinbouwbeurs de 'Hortiflor Expo 2010' plaats. Het IBC zal daar met een breed sortiment bloembollen de bloembol uit Nederland promoten. Samen met andere Nederlandse bedrijven staat het IBC in het Holland Paviljoen van het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV). In de stand zullen veel voorjaarsbloeiende bolgewassen en lelies te zien zijn.

Op het door LNV georganiseerde seminar voor Chinese tuinbouwbedrijven, zal het IBC een lezing verzorgen over de mogelijkheden van jaarrond broei van bloembollen. Van 13 tot en met 15 april is in Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne, de tuinbouwvakbeurs Flowers & HorTech 2010. Omdat er in voorgaande jaren een sterke exportgroei was naar dit land en verwacht wordt dat het een belangrijke afzetmarkt kan worden voor bloembollen, zal het IBC aan deze tuinbouwvakbeurs deelnemen. Naast een stand die gericht is op de belangrijkste producten als tulp en lelie, verzorgt het IBC op de beurs ook lezingen. Deze gaan over de mogelijkheden van bloemproductie, en over de broeierij van tulpen en andere bolgewassen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.