Home

Achtergrond 220 x bekeken

Hyacint Purple Sensation uitermate sterk

Van verreweg de meest hyacintencultivars kan gezegd worden dat ze een lange houdbaarheid hebben.

Hyacinthus 'Purple Sensation' is er zo eentje. Het Hyacintenteam van Hobaho bracht deze hyacint al eerder naar de keuring en het product is nu in volle glorie te bezichtigen. Goed op kleur, nagels die groot en spijkerhard zijn en een fris groen gewas.

Door C. Prins werd een verloping uit Hyacinthus 'Delft Blue' als snijhyacint naar de keuring gebracht. Mooi lichtblauw, fors en grote nagels. Een aanwinst voor het snij-assortiment. Tulpen zijn er deze week ook weer te kust en te keur in de keuringszaal te bekijken. Een macht aan tulpen werd ingebracht voor zowel de wekelijkse keuring als in het kader van de houdbaarheidswedstrijden en voor de CNB Podiumkeuring. Met daaronder de naar bruin neigende Tulipa 'Quest' van C. G. van den Berg, de spierwitte T. 'Snow Beauty' van Boots en de grote randtulp 'Lornah; van Lybo. Donkerrood met een witte rand. Door Holland Bolroy Markt worden drie fraaie crispa tulpen in de keuringszaal getoond, waaronder de werkelijk prachtige, donkerrode nieuweling onder nummer 92-01-16 die gele puntjes aan het uiteinde van de ingeknipte bloemranden heeft.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.