Home

Achtergrond 189 x bekeken

Huizinga wil geen rem op klimaatbeleid

Klimaatcriticus Richard de Mos (PVV) hoeft op weinig bijval te rekenen van Tineke Huizinga-Heringa, de nieuwe demissionaire minister van Vrom.

Huizinga wees woensdag het verzoek van de PVV’er om voorlopig geen geld uit trekken voor klimaatuitgaven, resoluut af.

”We zouden dom zijn als we nu niet doorgaan met klimaatbeleid”, aldus de minister. ”Het is een nare werkelijkheid waar wij als politici mee te maken hebben.” Ze herinnerde De Mos aan diens uitspraak dat hij politicus was en geen wetenschapper. ”Als politicus moet u vertrouwen op de wetenschap. En die zegt dat het klimaat verandert en dat de mens daar een rol in speelt.”

Ze is blij dat de Nederlander Robbert Dijkgraaf met anderen het veelbesproken klimaatrapport van het IPCC, het VN-klimaatpanel, gaat doorlichten. ”Dit moet ervoor zorgen dat rare slordigheden zoveel mogelijk worden uitgebannen. Het is geen onderzoek om klimaatsceptici de wind uit de zeilen te nemen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.