Home

Achtergrond 6 reacties

Huizinga: ontwikkelingsplan moet 1 april echt klaar

Varkens- en pluimveehouders moeten op 1 april een Bedrijfsontwikkelingsplan (BOP) klaar hebben waarin staat hoe ze hun stallen emissie-arm maken.

Minister Tineke Huizinga-Heringa van Vrom bevestigt dat in een brief aan de Tweede Kamer.

Haar voorganger Jacqueline Cramer had al eerder die datum bepaalt, en Huizinga bevestigt nu dat er geen uitstel wordt verleend. Van bedrijven die op die datum nog geen BOP bij de gemeente hebben ingeleverd wordt ook niet gedoogd dat hun stallen nog niet emissiearm zijn. Zij zijn in overtreding.

Huizinga handhaaft de datum op 1 april met het argument dat al sinds december jl. algemeen bekend was dat dit moest. Ze voegt daaraan toe dat LTO zich heeft uitgesproken voor voortvarendheid. Officiële cijfers over de mate waarin BOPs worden opgesteld heeft de minister niet. Wel zijn bedrijfsadviseurs er hard mee aan de slag, schrijft zij.

De minister verruimt op verzoek van LTO wel de overgangsperiode voor stoppende varkenshouders. Die mochten eerst tot 1 januari 2016 doorboeren in emissie-arme stallen. Dat wordt nu 2020. De stoppende varkenshouders moeten per 1 januari 2013 wel alternatieve emissiereducerende maatregelen nemen, zoals voeradditieven of het afstoten van dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knorrie

  Daar gaat ie weer, Boeren MOETEN!!, Boeren ZULLEN!! Anders santies, Criminelen worden beter behandeld.
  Boer zijn anno 2010.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Als je tot 2020 mag door boeren . Is het de vraag hoeveel dieren moet men inleveren en wat kost aanpassen van bedrijf . Als bij inleveren de kans groter is om financieel deze periode te overbruggen , dan bij flink investeren in iets wat eigenlijk niets opbrengt . Zullen er veel zijn die aangeven dat ze stoppen .En gezien hun leeftijd over 10 jaar wel zien . Het kan goed zijn dat men dan blij is dat er nog boeren zijn of willen beginnen . Het is een gok die te wagen is voor sommige boeren . Want de weerstand tegen grote bedrijven begint toe te nemen . Het is de vraag hoe zich dit ontwikkeld .Over 10jaar weten we meer als we tijd van leven krijgen .

 • no-profile-image

  Jeroen

  Wat dacht je van studenten? Die MOETEN vanaf nu ook per ov-chip reizen. Anders krijgen ze een boete.

  En burgers? Die MOETEN hun stoep sneeuwvrij houden, anders kunnen ze worden aangeklaagd als de postbode uitglijdt.

  En zo voorts.

  Werkelijk, zo dramatisch is het niet hoor.

 • no-profile-image

  knor

  wie wil mij sponsern of helpen overleven met het betalen van een maandsalaris per maand. dit zijn de extra kosten om het uit te voeren.
  laat zien dat je boeren steunt.

 • no-profile-image

  bert

  Jeroen is student dat kun je zo lezen, hj wordt al moe als hij de stoep voor de postbode moet schoon vegen en z'n ov jaar kaart wordt betaald door de belastingbetaler, dat is niet erg hoor maar laat de overbodige vergelijkingen dan achterwege.
  En de varkenshouders hebben Annechien nog achter de hand het boegbeeld van LTO niet vies van handjeklap en achterdeellebogen praktijken ze geeft meer om de (top)ambtenaren dan om de boeren. Kortom een echte LTOer, dumpen dat mokkel

 • no-profile-image

  knorrie

  student jeroen, het investeren in luchtwassers, hakt er financieel wel anders in, dan het stoepje schoonhouden, dus geen domme vergelijkingen plaatsen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.