Home

Achtergrond 2 reacties

Huizinga: één ministerie van ruimte goede zaak

Het zou een goede zaak zijn als er één ministerie van ruimte komt. Dat heeft demissionair minister van Vrom, Tineke Huizinga-Heringa, vanmiddag gezegd in een gesprek met journalisten.

In een departement ruimte zouden de huidige ministeries van Vrom, Verkeer en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) moeten worden samengebracht, aldus Huizinga. Het is de eerste keer dat een bewindspersoon van de Christenunie zich zo duidelijk uitspreekt over het terugdringen van het aantal ministeries.

"Eén ministerie van ruimte zie ik er op termijn wel komen", zegt Huizinga, "hoewel misschien niet van de ene op de andere dag." Bij een volgend kabinet zou het wellicht nog niet gebeuren, meent Huizinga, al was het maar omdat mogelijk drie of zelfs vier partijen aan zo’n kabinet deelnemen.

Er gaan in Den Haag steeds meer stemmen op voor minder departementen. De PvdA is hier al veel langer voor, en ook het CDA heeft bij monde van premier Jan Peter Balkenende en fractievoorzitter Pieter van Geel al laten weten aan te koersen op minder ministeries.

CDA-minister Gerda Verburg heeft eerder gezegd tegen het afschaffen van LNV te zijn. "Dan slacht je de kip met de gouden eieren."

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Pietje

    De boeren worden momenteel anders ook massaal afgeslacht.

  • no-profile-image

    boer

    voor haar en haar ambtenaren (directeur WUR) is het inderdaad de "kip met de gouden eieren"

Of registreer je om te kunnen reageren.