Home

Achtergrond

Hoogezander aangehouden voor mensenhandel

Het Regionale Uitbuitings- en Interventieteam (RUIT) van de regiopolitie Groningen heeft een 39-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Uit onderzoek bleek dat hij twee Bulgaarse vrouwen heeft gedwongen tot prostitutie. Dat maakte de politie Groningen zaterdag bekend. De vrouwen van 22 en 36 jaar moesten hun werkzaamheden uitvoeren in de raamprostitutiebuurt en de tippelzone van Groningen. Ze kregen van de verdachte drugs. Mede daardoor werden ze van hem afhankelijk. Ook konden ze zo langere werkdagen maken.

De verdachte werd op 12 januari van dit jaar na een lang onderzoek aangehouden in zijn woning. Bij huiszoeking werden verdovende middelen gevonden. Naast mensenhandel wordt hij ook verdacht van bedreiging, mishandeling en verkrachting. De man is een bekende van de politie. Hij is al eerder veroordeeld voor drugs- en mensenhandel. Hij zit nu nog vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.