Home

Achtergrond 168 x bekeken

Honderden Engelse diersoorten uitgestorven

De afgelopen eeuwen zijn bijna vijfhonderd dier- en plantensoorten uitgestorven in Engeland.

Vooral vlinders en amfibieën hebben het moeilijk. Dat stelt milieuorganisatie Natural England in een vandaag gepubliceerd rapport.

Nog eens ongeveer duizend inheemse soorten staan in Engeland op de rand van uitsterven, aldus de studie Lost life: England’s lost and threatened species (Verloren leven: de verloren en bedreigde soorten van Engeland). Daaronder zijn de paling en de steur.

Toch is niet alles kommer en kwel, benadrukt Natural England. Zo is de rivier de Theems, die door Londen stroomt, sinds de jaren ’50 veel schoner geworden. Daardoor zijn 121 vissoorten en meer dan 170.000 vogels teruggekeerd naar de riviermonding, ten oosten van de hoofdstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.