Home

Achtergrond

Honderd miljoen betalingen via iDeal

Ergens deze maand is de honderdmiljoenste betaling via iDeal, het betalingssysteem voor aankopen op internet, gedaan.

Dat meldde Currence, de organisatie achter iDeal, vandaag.

Het systeem bestaat sinds oktober 2005 en is sindsdien bezig aan een gestage opmars. In die tijd is voor ongeveer 7,5 miljard euro verrekend met iDeal, waarvan 3,5 miljard euro in het afgelopen jaar. Het ging daarbij om ongeveer 45 miljoen transacties. Ter vergelijking; in 2006 liepen ongeveer vijf miljoen betaling via iDeal.

Het afgelopen jaar werd gemiddeld 75,64 euro afgerekend via het systeem. "In de loop der jaren lag dat bedrag tussen de 75 en 80 euro'', aldus een woordvoerder van Currence. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat consumenten graag betalen via iDeal omdat dit via de eigen bank loopt, wat vertrouwen geeft.

Het systeem werkt tot nu toe alleen in Nederland. "We hopen dat andere landen het ook gaan gebruiken'', aldus de woordvoerder. Maar er hebben zich nog geen landen gemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.