Home

Achtergrond

Honderd graven in Leeuwarden vernield

Ongeveer honderd graven op de Noorderbegraafplaats en de Huizumer begraafplaats in Leeuwarden zijn de afgelopen tijd vernield.

Een 57-jarige man uit Leeuwarden is aangehouden Bij de grafmonumenten is het koper en lood verdwenen. "Vooral het hek- en sierwerk van de graven zijn vernield'', zei een woordvoerder van de politie dinsdag.

De verdachte bood lood en koper, dat afkomstig is van de begraafplaatsen, aan bij een ijzerwinkel. "We verhoren hem op dit moment'', aldus de woordvoerder.

Wethouder Isabelle Diks van de gemeente Leeuwarden vindt het schandalig. "Dat is zo privé, zo van jou en je familie, daar aanzitten is buiten alle proporties. Je denkt als dief misschien dat je gewoon koper steelt, maar je traumatiseert nabestaanden'', aldus Diks. De gemeente gaat mensen helpen bij het doen van aangifte. Ook bekijkt de gemeente of het mogelijk is de begraafplaatsen beter in de gaten te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.