Home

Achtergrond 227 x bekeken 1 reactie

Heroverweging maatregelen Q-koorts eind mei

Of het verlichte pakket maatregelen tegen Q-koorts op 1 juni werkelijk doorgang kan vinden wordt sterk bepaald door deskundigenberaad dat eind mei plaats vindt.

Dat heeft minister Ab klink van Volksgezondheid benadrukt op de persconferentie die hij vandaag samen met collega Verburg hield. "Het definitieve besluit valt dus eind mei", zei Klink. Dat kan leiden tot heroverweging van de vandaag bekendgemaakte aanpassingen.

Het deskundigenberaad moet bevestigen dat de maatregelen die tot nu toe zijn genomen, waaronder het ruimen van drachtige dieren en het vaccinatieprogramma, de verspreiding van de Q-koorts en de risico’s voor de volksgezondheid voldoende hebben ingedamd. "Voorzichtigheid blijft geboden", aldus Klink, die er op wees dat nieuwe besmette patiënten zich nog steeds kunnen melden omdat de Q-koortsbacterie nog in de omgeving aanwezig is.

Lees ook: Einde fok- en aanvoerverbod geiten en schapen in zicht

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    william

    ja natuurlijk kunnen er nog nieuwe patienten bij komen> de bron is nog steeds niet opgezocht en aangepakt. Het ruime van gezonde dieren heeft helemaal NIETS te maken met het aantal humane gevallen. Het RIVM zal ongetwijfeld anders concluderen maar dat is een kwestie van alles verdraaien daar zijn ze goed in daar. MENSEN Q-KOORTS ZIT ALTIJD AL OVERAL, de geit is straks door het enten nog het veiligste van alle diersoorten (incl. ratten, honden en katten) maar dat lees ik vandaag nog niet....................
    Ik ben 27 en melk nu 1 jaar, door dit wanbeleid ben ik waarschijnlijk al op de helft...........

Of registreer je om te kunnen reageren.