Home

Achtergrond 160 x bekeken

Hells Angels dagen Amsterdam voor rechter

De Amsterdamse Hells Angels spannen een kort geding aan tegen de gemeente Amsterdam.

Aanleiding is de eis van de gemeente aan de motorclub om haar hoofdkwartier in Amsterdam-Oost binnen acht weken af te breken. Als de eis niet wordt ingewilligd, legt de gemeente hen een dwangsom op van 142.500 euro.

Volgens het stadsbestuur past huisvesting van de motorrijders namelijk niet in de toekomstige bestemmingsplannen, met als gevolg dat ze nergens in de stad een nieuw pand mogen bouwen.

De Hells Angels weigeren toe te geven aan de eis, meldt Huib Struycken, advocaat van de motorclub vrijdag. Ze kunnen nog bezwaar maken, maar toch moeten ze het clubhuis binnen de gestelde termijn slopen, ongeacht de uiteindelijke beslissing over het bezwaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.