Home

Achtergrond

Hans van Mierlo in besloten kring begraven

Oud-politicus en medeoprichter van D66 Hans van Mierlo wordt vandaag in besloten kring begraven.

De charismatische politicus overleed een week geleden op 78-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Amsterdam.

Woensdag kon het publiek in de Rode Hoed in Amsterdam afscheid nemen van de D66-coryfee. De gesloten kist met het lichaam van Van Mierlo stond in het theater, waar eenieder die daar behoefte toe voelde, een laatste groet kon brengen. Een dag eerder werd hij herdacht in de Eerste en Tweede Kamer.

Op dinsdag 23 maart organiseert D66 een herdenkingsbijeenkomst, eveneens in de Rode Hoed. Daar wordt onder meer een documentaire vertoond over het leven en de stijl van Van Mierlo. Onder anderen Jan Terlouw, Ruud Lubbers, Els Borst en Alexander Pechtold zullen daar spreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.