Home

Achtergrond 282 x bekeken

Hans van Baalen: Spanje steunt dictators

Hans van Baalen, VVD-leider in het Europarlement, heeft zware kritiek op Spanje. Hij stelt dat Spanje nauwe banden onderhoudt met president Hugo Chavez in Venezuela, Daniel Ortega in Nicaragua en de gebroeders Castro in Cuba.

,,Spanje heeft de democratische verkiezingen in Honduras nog steeds niet erkend en houdt de normalisatie van de EU-betrekkingen met Honduras tegen'', aldus Van Baalen zondag in zijn rol als voorzitter van de internationale organisatie van liberale partijen.

Van Baalen roept de Spaanse socialistische premier José Luis Zapatero op diens steun aan de dictators in Latijns-Amerika te staken. ,,Spanje moet een duidelijke keuze maken voor democratie in Latijns-Amerika''.

De VVD'er had zelf in november ruzie met de Nicaraguaanse president Ortega. Die noemde de liberaal ,,een Hollandse piraat en een schurk''. Volgens Ortega had Van Baalen contact gezocht met hoge Nicaraguaanse militairen om hen te overtuigen een staatsgreep te plegen. De VVD'er ontkende dat en zei dat Ortega ,,onzin in het kwadraat sprak''. Van Baalen verenigde tijdens een bezoek vier liberale partijen in Nicaragua en bemiddelde tussen rivaliserende politici in Honduras.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.