Home

Achtergrond

Haïti lanceert ontwerp plan voor wederopbouw

Haïti heeft gisteren een eerste versie van een plan voor de wederopbouw van het door een aardbeving verwoeste land gepresenteerd.

Het plan, waar naar schatting 8,3 miljard euro mee is gemoeid, is opgesteld door de Haïtiaanse autoriteiten en buitenlandse adviseurs. Het wordt besproken op de internationale donorconferentie 31 maart in New York.

De Haïtiaanse minister van Toerisme, Patrick Delatour, beklemtoonde dinsdag dat het geen slotdocument is ,,maar onderdeel van een proces''. Het plan gaat verder dan enkel de schade herstellen. Het voorziet in ingrijpende hervormingen in het straatarme Caribische land.

Haíti werd 12 januari getroffen door een zware aardbeving die vooral de hoofdstad en andere delen van het zuiden trof. Volgens schattingen zijn er meer dan 200.000 doden gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.