Home

Achtergrond

Grotere quotumtransacties in 2010

De quotumhandel is na 15 januari voorzichtig op gang gekomen. In vergelijking met vorig jaar zijn er in januari en in februari iets minder kooptransacties zonder grond gedaan. Dit blijkt uit cijfers van Productschap Zuivel.

In de tweede helft van januari werden er 35 transacties gedaan, goed voor 1,5 miljoen kg quotum. Een jaar geleden ging het om 1,3 kg quotum. Toen waren er wel meer transacties: 41.

Afgelopen maand werd er voor 5,5 miljoen kg quotum verhandeld. In februari 2009 bedroeg de quotumhandel 6,1 miljoen kg quotum.Ook nu vielen de grotere transactiehoeveelheiden in 2010 op. Dit jaar was de gemiddelde transactiegrootte 38.000 kg, tegen 31.000 kg een jaar eerder.

Deze maand is er waarschijnlijk, net als in februari, iets minder quotumhandel. Maar de transacties die gedaan worden zijn groter.

prognose:

minder, maar grotere transacties

Of registreer je om te kunnen reageren.