Home

Achtergrond 313 x bekeken

Grote tulpenaanvoer doet het goed

De tulpen deden het afgelopen weken goed op de bloemenveilingen.

De aanvoer bedroeg ruim 105 miljoen stuks, ofwel 13 procent meer aanbod dan vorig jaar en dan is 16 cent gemiddeld een goed resultaat. Dat ligt dan 2 cent lager dan de voorgaande topweek, hetgeen wellicht niet zo verkeerd is, want aan te dure tulpen heeft de markt ook niets.

In Aalsmeer kwamen deze week minder tulpen voor de klok dan de vergelijkbare week vorig jaar. De prijzen liepen erg goed in de aanloop naar Engelse Moederdag. Ook toen de inkoop aan het einde van de week hiervoor wegviel, bleven de prijzen erg goed hangen.

De kopers in het supermarktsegment trekken hard door. Met een kleine 30 miljoen stuks voor de klok in Aalsmeer was de gemiddelde weekprijs van 17 cent bijzonder goed. De onderkant van de markt bracht een hoop geld op, maar het exclusievere sortiment heeft het wat moeilijker. Deze moesten wel iets inleveren in de prijs ten opzichte van de week ervoor.

'Yokohama' zakte deze week wel in prijs van 16 cent naar een kleine 13 cent. De andere grote soorten zakten ook iets in prijs maar niet zo als 'Yoko's. Wit, oranje, paars en rood deden het de gehele week erg goed.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.