Home

Achtergrond 470 x bekeken 1 reactie

Groninger is slechtste studentenhuisbaas

De Groningse kamerverhuurder Wim Bulten is door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en SP-jongerenorganisatie ROOD verkozen tot huisjesmelker van het jaar 2010.

Hij krijgt de weinig eervolle prijs, een gouden honkbalknuppel, uitgereikt wegens het grote aantal klachten dat bij de LSVb binnenkwam over zijn verhuurbeleid. Dat maakte de vakbond donderdag bekend.

De LSVb kreeg honderden klachten en nominaties binnen over verhuurders in heel het land die zich niet aan de regels houden. De Groningse huisjesmelker Bulten kreeg de prijs volgens Gerard Oosterwijk, voorzitter van de LSVb, omdat hij zijn huurders intimideert en ze psychologisch onder druk zet. Volgens een van de klagers heeft hij kamerzoekende studentes laten strippen, waarbij degene die dit het beste deed de kamer kreeg. Bulten heeft in Groningen volgens de LSVb ongeveer 110 panden en werd ook in 2003 al verkozen tot huisjesmelker van het jaar.

De verhuurder kreeg de prijs donderdagmiddag onverwacht uitgereikt. Een afvaardiging van de LSVb en ROOD overviel hem, onder het toeziend oog van een tiental journalisten, in een café in de binnenstad van Groningen. Bulten reageerde verrast op de uitverkiezing. "Ik herken mij hier helemaal niet in. Ik ga op een goede manier met mijn huurders om en ik krijg zelf nooit klachten.'' Bulten, die de honkbalknuppel niet mee naar huis nam, kon niet zeggen waarom hij werd verkozen tot huisjesmelker van het jaar. "Het zal wel uit afgunst en jaloezie zijn.''

De LSVb hoopt dat de politiek en de politie meer aandacht gaat besteden aan malafide verhuurders.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jopie

    Niks mis met Wim, hij is gewoon slimmer dan de rest en daar kan men niet tegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.