Home

Achtergrond 452 x bekeken 6 reacties

Groenlinks wil kleinere veestapel

Verkleining van de veestapel, invoering van de vleestaks en duurzaamheidseisen aan (voedsel-)producten.

Dat zijn maatregelen die Groenlinks wil nemen om de milieulast door de landbouw te verkleinen.

De maatregelen zijn opgenomen in het concept-verkiezingsprogramma, dat de partij vanmiddag presenteerde in het Haagse Pulchri. Vergroening van de economie vormt daarin, naast het tegengaan van tweedeling in de samenleving, de belangrijkste pijler.

Opvallend is verder dat Groenlinks zich, in navolging van andere partijen, uitspreekt voor een drastische verkleining van het overheidsapparaat. Dat betekent onder meer het samenvoegen van ministeries. Zo moet het ministerie van LNV opgaan in een departement voor duurzaamheid en ruimte.

Daarnaast pleit de partij voor het opheffen van de Eerste Kamer, het terugbrengen van het ledental van de Tweede Kamer tot honderd, en het samenvoegen van de huidige twaalf provincies en 26 waterschappen in maximaal zeven organen.

Groenlinks is de eerste partij die haar programma voor de komende Kamerverkiezingen van 9 juni presenteert. Het programma moet nog worden goedgekeurd op het partijcongres van 18 april.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  groenlinks wil zeker gras eten.

 • no-profile-image

  groeten uit

  vroeger was de dreiging vanuit het oosten dat de communiste kwamen nu is de dreiging van uit den haag dat de communisten het ooste weer verroveren

 • no-profile-image

  Wim

  Hoezo level playing field???

 • no-profile-image

  arend Otten

  Meer melkgeld met een kleinere veestapel.53 euro cent per kg melk op www.milkmarketingplan.com voorwaarden
  kies voor u zelf.

 • no-profile-image

  prutser

  En ik wil een kleiner Groen Links, liefst zou ik ze geruimd zien worden.

 • no-profile-image

  Kevin

  Het verkleinen van de veestapel om de milieulast te verkleinen. Laten we beginnen bij de ambtenaren: met de fiets naar het werk, niet met het vliegtuig op vakantie en werkbezoek en geen geïmporteerd voedsel voor groenlinks!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.