Home

Achtergrond 4 reacties

GroenLinks wil EU-landbouwbeleid ingrijpend herzien

Nederland moet voortrekker worden voor een ingrijpende herziening van het Europees landbouwbeleid. Dat staat in het verkiezingsprogramma van Groen Links.

De partij wil dat de bestaande bedrijfstoeslagen voor boeren worden omgevormd naar betalingen voor groene en blauwe diensten die boeren en andere grondgebruikers leveren aan de samenleving.

Exportsubsidies moeten onmiddellijk worden afgeschaft, aldus het programma. Dat pleit daarnaast voor het krachtig bevorderen van een biologische en diervriendelijke landbouw en voor meer marktmacht voor boeren.

GroenLinks wil geen genetische modificatie van gewassen zolang de veiligheid daarvan niet is gegarandeerd en betere etikettering van gentechproducten.

Lees ook Groenlinks wil kleinere veestapel

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rinus

  er zijn nog steeds mensen die denken dat je van biovlees of melk ouder wordt omdat het gezonder zou zijn. Het is echter een misvatting je gaat er alleen ouder uitzien.

 • no-profile-image

  altijd

  Van dit voorstel valt inderdaad wel wat te zeggen het is inderdaad te zot voor woorden dat je melkpremie ontvangt ook al lever je geen melk of dat men slachtpremie krijgt zonder dat men kalveren afmest

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ach "altijd dezelfde", trek dan de lijn dan maar door tot de leden in de tweede kamer. Waarom moet een kamerlid wat de 50 is gepasseerd, en er 12 dienstjaren op heeft zitten verzorgd worden tot zijn 65ste als deze op zijn krent blijft zitten? Dáár ligt een taak voor Groen Links. Even rekenen; 15 jaar maal 70% van ca. € 90.000,-- komt op ongeveer € 840.000,--. Op basis van samengestelde intrest kost zoiets de belastingbetaler dik meer dan 1 miljoen euro per kamerlid. Als je dit wilt checken, even Waalkens bellen.

 • no-profile-image

  verb

  eindelyk eindelyk komt er is iemand met echte ideeen waar de landbouw iets mee opschiet dus allemaal groen links stemmen

Of registreer je om te kunnen reageren.