Home

Achtergrond 277 x bekeken 1 reactie

Graanoogst breekt bijna record van vorig seizoen

De graanproductie van dit seizoen heeft het record van vorig seizoen bijna verbroken.

De wereld heeft dit seizoen, dat loopt tot 30 juni, 2.218 miljoen ton graan geproduceerd. Vorig seizoen is een record van 2.235 miljoen ton geoogst. Vooral de tarweoogst is dit seizoen groot, blijkt uit de jongste graanprognose van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het USDA schat het graanverbruik op 2.193 miljoen ton. Doordat de productie hoger uitvalt dan het verbruik groeit de wereldwijde graanvoorraad met 26 miljoen ton naar 473 miljoen ton. Dat betekent dat de graanvoorraad voldoende is om bijna drie maanden verbruik te overbruggen.

De tarweoogst van 678 miljoen ton is iets kleiner uitgevallen dan het record van 683 miljoen ton dat vorig seizoen van de akkers is gehaald. De maisoogst breekt met 804 miljoen ton zelfs het record van vorig jaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Prachtig 3 maanden tarwe voorraad voor de wereld bevolking. Ik zou wel eens willen weten, wie deze voorraad daadwerkelijk betaalt en voor welke prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.